Mörk chokladkaka
Jättegod chokladkaka med mandel på. Gott och enkelt recept som passar bra till fikat eller som dessert.
Recept på mörk chokladkaka. Servera gärna med vispad grädde till dessert!
Tid: 50 min varav 30 min i ugnen
6-8 bitar
Näringsvärde per bit, beräknat på 8 bitar (87 g): 353 kalorier, 37 g kolhydrater, 20 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
Ingredienser:
Garnering:
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Variationstips:
Mandel kan bytas ut mot hasselnötter eller valnötter.
Hållbarhet och förvaring:
Går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Recept och foto: Susanne Jarl
✏️ Skrivet av Lavin
2015-02-24 20:31
Hej
Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?
⭐
webmaster
💬
Svar till
aggie
✏️ Skrivet av Susanne
2014-09-02 20:46
Tack! Vad roligt att höra! :)
✏️ Skrivet av aggie
2014-09-02 11:43
Hej!
Vilken fiin och bra sida!
Har inte sett den förut, men den verkar superbra!
Kommer att rekommendera den till folk jag känner!
⭐
webmaster
💬
Svar till
Kerstin Lövgren
✏️ Skrivet av Susanne
2014-03-21 01:15
Jag tror det går bra med samma mängd. Jag har dock inte provat det själv men tror det går bra! Skriv gärna hur det blev om du provar!
⭐
webmaster
💬
Svar till
Rose-Marie
✏️ Skrivet av Susanne
2014-03-20 16:27
Tyvärr har jag inget svar på din fråga eftersom jag själv aldrig använt No Egg. Men kanske vet någon annan som läser detta.
Roligt att höra att du gillar min receptsida!