Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?
Mörk chokladkaka

Ingredienser:
- 125 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 dl majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 0,5 tsk bakpulver
- 3 st ägg
Garnering:
- ca 1 dl (65 g) sötmandel
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 25 cm i diameter
- ev. mixer att hacka mandeln med
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
-
Smörj och bröa en form, ca 25 cm i diameter. Om du använder en teflonform eller liknande material så kan du hoppa över detta.
-
Smält smöret. Låt det svalna under tiden du gör resten.
- 125 g smör
Smält smör. -
Hacka mandeln grovt, för hand med en vass kniv eller med maskin.
- ca 1 dl (65 g) sötmandel
Sötmandel i mixer. Grovhackad mandel. -
Blanda vetemjöl, strösocker, majsstärkelse, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver i en bunke.
- 1 dl vetemjöl
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 dl majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 0,5 tsk bakpulver
Torra ingredienser. Torra ingredienser blandade. -
Vispa äggen lätt, för hand med en vanlig visp.
- 3 st ägg
Knäckta ägg. Lättvispade ägg. -
Blanda ner de vispade äggen och det smälta smöret i de torra ingredienserna. Rör om, men bara tills smeten är väl blandad och jämn.
Vispade ägg och smälta smöret tillsätts. Smeten blandas. Chokladkakssmeten färdigblandad. -
Häll smeten i formen och strö över den hackade mandeln.
Chokladkakssmeten i formen. Överströdd hackad mandel. -
Grädda kakan på galler mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills mandeln fått fin gyllene färg.
Chokladkakan i ugnen. -
Låt kakan svalna i formen.
Färdiggräddad chokladkaka. -
Servera ljummen eller kall som den är eller med vispad grädde.
En bit mörk chokladkaka serverad.
Näringsvärden
Variationstips
Hållbarhet och förvaring
Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?

webmaster
Vilken fiin och bra sida!
Har inte sett den förut, men den verkar superbra!
Kommer att rekommendera den till folk jag känner!

webmaster

webmaster
Tyvärr har jag inget svar på din fråga eftersom jag själv aldrig använt No Egg. Men kanske vet någon annan som läser detta.
Roligt att höra att du gillar min receptsida!
majsenastärkelse.
Jag hade dock tre äggvitor över sen tidigare och vispade detta med 1.5 dl socker till en maräng. Detta spred jag över smeten i formen och hällde mandelspån över och gräddade så som i receptet.
Oj, vilken lyckad kombination! Så himla gott!! :-D

webmaster

webmaster

webmaster
Jag tog dubbelsats, och det blev ganska okej. Hur små bitar delar ni det i om det är 8 portioner??

webmaster
asså de blir bara skit :(

webmaster

webmaster