Mörk chokladkaka
Jättegod chokladkaka med mandel på. Gott och enkelt recept som passar bra till fikat eller som dessert.
Tid: 50 min varav 30 min i ugnen
6-8 bitar
Ingredienser:
Garnering:
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 8 bitar (87 g): 353 kalorier, 37 g kolhydrater, 20 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
Variationstips
Mandel kan bytas ut mot hasselnötter eller valnötter.
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av Lavin
2015-02-24 20:31
Hej
Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?
webmaster
Svar till
aggie
️ Skrivet av Susanne
2014-09-02 20:46
Tack! Vad roligt att höra! :)
️ Skrivet av aggie
2014-09-02 11:43
Hej!
Vilken fiin och bra sida!
Har inte sett den förut, men den verkar superbra!
Kommer att rekommendera den till folk jag känner!
webmaster
Svar till
Kerstin Lövgren
️ Skrivet av Susanne
2014-03-21 01:15
Jag tror det går bra med samma mängd. Jag har dock inte provat det själv men tror det går bra! Skriv gärna hur det blev om du provar!
webmaster
Svar till
Rose-Marie
️ Skrivet av Susanne
2014-03-20 16:27
Tyvärr har jag inget svar på din fråga eftersom jag själv aldrig använt No Egg. Men kanske vet någon annan som läser detta.
Roligt att höra att du gillar min receptsida!
Recept och foto: Susanne Jarl