Ljuvligt god blåbärsmandelkaka. En superenkel kaka med blåbär som bara rörs ihop i en kastrull. Blåbärskakan är glutenfri med mandelmjöl. Kakan blir lite krämig i mitten med sega kanter.
Tid: 10 minuters jobb + 40 min i ugnen och tid att svalna
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 10 bitar (79 g): 253 kalorier, 17 g kolhydrater, 18 g fett, 5 g protein
Hållbarhet och förvaring
Förvara blåbärskakan i kylskåp där den håller sig minst en vecka. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Bo
Kakan smakade jättebra!
Men den blev för lös, verkar som (frysta) blåbären vätskade för mycket. Mycket svårt att få snygga och hela bitar.
Kan man ev. blanda bären med potatismjöl innan de hälls ovanpå smeten?
️ Skrivet av Okki
Här var en av dem....
️ Skrivet av Jan
Výborná záležitost, dík za recept. Mějte se krásně! Översättning Google translate från tjeckiska: Bra sak, tack för receptet. Ha en bra dag!
️ Skrivet av Carina
Mums!
Jag använde sesamfrön istället för kokosflingor. Mycket gott och kanske lite nyttigare?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl