Rabarberskivor i pajform.Strö över socker, potatismjöl och kanel.
Mät upp mandelmassa, smör, vaniljsocker, vetemjöl och kokosflingor. Låt gärna stå framme en stund i rumstemperatur så smöret blir mjukt (och även mandelmassan om du förvarat den i kylskåp).
Näringsvärde per portion (211 g): 523 kcal, 51 g kolhydrater, 31 g fett, 8 g protein, 5 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Överbliven rabarberpaj kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn. Servera ljummen. Går bra att värma i mikro.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Nancy Nguyen
️ Skrivet av Susanne
Ja det tror jag går bra! Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av Nancy Nguyen
Kan man använda frysta rabarber till rabarber pajen?
webmaster
Svar till
Birit
️ Skrivet av Susanne
Jag hade inte det problemet, men om man tar en större form än den jag brukar använda så är det klart att då blir smeten mer utbredd och tunnare och då är det lättare att rabarberbitarna fastnar. Så ett tips är att ta en mindre form. Min form är oval men en form på ca 15x20 cm eller en rund form ca 20 cm i diameter kan kanske vara lagom. Hur stor form använde du?
️ Skrivet av Birit
Svårt att breda ut smeten, all rabarber fastnade på slickepotten eller andra hjälpmedel jag använde för att breda ut.
️ Skrivet av Victoria
Jättegod paj, enkel och snabb att göra. Dessutom glutenfri.
️ Skrivet av Bettan
Den här kan jag verkligen rekomendera, den var supergod & lätt att göra.
️ Skrivet av Lina Lindroth
Super go Rabarberpaj. Ta glass eller vanilj så till!
️ Skrivet av Bertil 2007-07-30
Kanongod ! jag mixtra i mellan 2 av recepten.
️ Skrivet av Titti
Jättejättegod.Men inget för viktväktare.
️ Skrivet av Madeleine
Ok, tack så mycket.. :)
️ Skrivet av Denea
Jag har gjort den...och den är super gooooood.
Snabb att göra också.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Madeleine: Nej det är inte svårt. Använd elvisp så går det snabbt och lätt.
️ Skrivet av Madeleine
Detta låter underbart gott, e de svårt att göra?
️ Skrivet av Maria F
Denna paj är GUDAGOD! Smakar som en sommarkväll i juni, och med glass till så är den perfekt!