Mycket gott och enkelt recept på rabarberglass som du enkelt gör genom att smälta rabarber och blanda med en glass-smet. Bäst resultat fås med glassmaskin.
Tid: 15 minuters jobb och ca 20 min med glassmaskin eller 4 timmar i frysen
Näringsvärde per portion (183 g): 310 kalorier, 24 g kolhydrater, 21 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Tina glass som stått i frysen minst 30 minuter i rumstemperatur före servering. Servera gärna med mandelflarn eller havreflarn.
Ställ gärna in serveringsglasen eller faten i frysen en stund före servering så smälter det inte lika mycket.
GI Tips
Ju mindre socker du har i desto lägre GI.
Variationstips
Man kan variera mängden grädde och yoghurt som man tycker. Utan glassmaskin blir glassen bättre med mer grädde.
Hållbarhet och förvaring
Glassen håller sig i frysen i åtminstone 6 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Susan
Väntar på en glassmaskin, sen ska jag göra enligt dina recept, har provat annat på din blogg och vill tacka för dina enkla och tydliga recept!
️ Skrivet av Jie
Hej!
Tänker att prova receptet. Kan man använda filmjölk istället för turkisk yought?
webmaster
Svar till
Harriet
️ Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för tipset! :)
️ Skrivet av Harriet
Supergod! Tog 1del jordgubbar o 2delar rabarber, gick mycket bra. Gästerna älskade den :-) !
webmaster
Svar till
Charlotta
️ Skrivet av Susanne
Jag har inte provat men det borde gå! Skriv gärna om du provar hur det blev!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl