En mycket god morotskaka som är superenkel och går snabbt att göra i matberedare, men går även att göra för hand. Morötterna gör att kakan blir saftig. Len och fin färskostglasyr som passar perfekt med kakan och smälter i munnen! Servera till fika eller dessert!
Tid: 2,5 timmar varav 15-30 min arbete (beroende på om du har matberedare eller inte), tiden inkluderar tid för kakan att svalna och glasyren att stelna
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 12 bitar (76 g): 245 kalorier, 28 g kolhydrater, 13 g fett, 3 g protein
Variationstips
Om man är allergisk eller inte gillar nötter eller mandel så kan dessa uteslutas.
Hållbarhet och förvaring
Morotskakan går bra att frysa (med glasyr) och håller sig då 3-6 månader. Annars kan den förvaras i kylskåp ca 5 dagar.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Birgitta
Kan jag byta ut oljan mot smält smör? I så fall, samma mängd? Stort tack för dina toppenrecept! Lyckas alltid med dem! Så goda resultat!
webmaster
Svar till
Giggi
️ Skrivet av Susanne
Du kan göra den i en 23 cm form. Faktiskt så tror jag att den form jag har på bilden är 22 cm i diameter så jag uppdatera det i receptet. Man kan även räkna om mängderna i receptet om man vill ha en större kaka.
️ Skrivet av Giggi
Hej Susanne Hoppas att du svarar. Jag vill göra denna morotskaka men tycker att 20 cm form är för lite. Jag har 23 cm form kan jag göra den i den? Isåfall borde jag inte ha mera ingredienser då?
️ Skrivet av Mari Hellström
Jättegod och enkel att göra i matberedaren. En favorit!
️ Skrivet av Peter
Toppenrecept. Har gjort den flera gånger och utan frosting. Den är så god i sig själv.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl