Mörk sirap

mörk sirap
Mörk sirap.

Mörk sirap passar bra i mörka bröd och bakverk.

Sirap tillverkas av råsocker från sockerbetor och sockerrör.

Sirap innehåller olika sockerarter; vanligt socker, druvsocker och fruktsocker. Förutom att ge söt smak främjar sirapen jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Mått och vikt

  • 1 dl = 140 g
  • 1 msk = 20 g
  • 1 tsk = 7 g

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mörk sirap.

Energi: 310 kcal
Kolhydrater: 77 g (varav sockerarter: 76.0 g)
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

syrup

Finns i affären:

Bland bakgrejer oftast nära strösocker och andra sockerprodukter.

GI tips:

Sirap är som socker och har mycket högt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år. Se bäst före datum.

Pris:

ca 15-20 kr för en flaska

Ersätt med:

Brödsirap, ljus sirap eller strösocker.

Tips:

Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar - spola med varmt vatten.

Vad väger mörk sirap?

Måttomvandla mörk sirap mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest