Skurna franska pepparkakor
Jättegoda skurna franska pepparkakor som går snabbt och lätt att baka utan att kavla! Perfekta att servera till jul, advent, och lussefikat. Ett recept som rekommenderas för den som vill göra sina egna pepparkakor men inte har tid eller tålamod att kavla.
Tid: 30 min effektivt arbete (minst 3 timmar i kylskåp)
Mängd: ca 100 st
Ingredienser:
- 2 dl (125 g) sötmandel
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk ingefära
- 2 tsk malda nejlikor
- 2 tsk kanel
- 6 dl (360 g) vetemjöl
Vegetariskt
Utrustning:
- ev.
köksmaskin med vispskål och enkelvispar
eller elvisp med vispar eller degkrokar - plastfolie
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 7-12 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion
Näringsvärden
Näringsvärde per pepparkaka (10 g): 47 kcal, 6 g kolhydrater, 2 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Skurna pepparkakor kan förvaras i plastburk eller plåtburk med lock i 1-2 månader i rumstemperatur eller svalare. De kan också frysas, då håller de sig 3-6 månader.
Planeringstips
Gör degen kvällen innan.
Hållbarhet och förvaring
Förvara gärna i plåtburk med lock, där håller de sig minst en månad. De går också bra att frysa.
️ Skrivet av
Absolut godaste pepparkakorna
️ Skrivet av
Bästa receptet !!!
Höga betyg av mina vänner som smakat och sååå enkla att göra. Bra beskrivning
Höga betyg av mina vänner som smakat och sååå enkla att göra. Bra beskrivning
webmaster
Svar till
Eva Hansson
️ Skrivet av
Nej jag tror inte det blir bra. Lantbrödsmjöl passar till matbröd, inte småkakor.
️ Skrivet av
Hej! Kan jag använda Lantbrödsmjöl istället för vanligt vetemjöl?
webmaster
Svar till
Harmtje Cronholm
️ Skrivet av
Tack för bra tips om man har en skärmaskin!