Russin

russin
Russin är sött och gott i bakverk.

Russin är mogna oftast sockerrika torkade vindruvor.

Vindruvorna torkas antingen i solen eller i konstgjord värme. Vid torkning avdunstar vattnet i druvan, som skrumpnar ihop och sockerhalten blir mer koncentrerad.

Sockerhalten i russin är ca 60 procent.

Russin kan ätas som de är, i frukostflingor, matbröd, vetebröd, kakor och mat.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av russin.

Energi: 318 kcal
Kolhydrater: 69.4 g
Protein: 3.2 g
Fett: 0.5 g
Fibrer: 9.7 g

Tips och info

Engelskt namn:

raisins

Finns i affären:

I närheten av mjöl, nötter.

GI tips:

Russin har högt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Russin håller sig ca 9 månader. Förvaras torrt i rumstemperatur.

Ersätt med:

Korinter, torkade aprikoser.

Vad väger russin?

Måttomvandla russin mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest