Mycket gott julbröd som doftar jul och är fyllt med nyttiga godsaker. Brödet är enkelt att göra med filmjölk och bikarbonat. Smeten rörs bara ihop och gräddas sedan i ugnen. Ingen knådning eller jäsning.
Tid: 1 timme och 45 minuter varav 1 timme och 15 minuter i ugnen
Bröden är goda som de är så de kan serveras med bara smör, men det är också gott med ost eller julskinka på.
Hållbarhet och förvaring
Förvara bröden i förslutna plastpåsar. Bröden går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader. Förvara annars i rumstemperatur ca 5 dagar eller i kylskåp något längre.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av A-M Fröström
Mycket gott bröd! Då jag är mjölk & glutenfri böt jag till glutenfritt mjöl & soygurt, det gick utmärkt.
webmaster
Svar till
Adel
️ Skrivet av Susanne
Ta mindre mjöl! Tänk på när du mäter upp mjölet att göra det genom att hälla upp mjölet i litermått eller väga det. Gräver du med decilitermått så risken stor att du tar alldeles för mycket mjöl och då blir det torrt. Tycker du ändå det blir för torrt, ta ännu mindre mjöl.
webmaster
Svar till
Sanna
️ Skrivet av Susanne
Ja det går bra med yoghurt.
️ Skrivet av Sanna
Supergott! Till nasta gang - gar det att anvanda yoghurt istallet for filmjolk. Jag bor utomlands och filmjolk ar svart att fa tag pa.
️ Skrivet av Adel
hej. jag gjorde den här recepten igår. och det jag upplevde att den känns lite för torr... har du tips på hur kan man göra den lite saftigare ? om man tar mer olja eller mer sirap ?! eller bara sirap o ingen olja ? eller om man ska använda brödsirap och inte mörksirap... tack.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl