Mintchokladtårta - En lyxig kladdkaka med after eight
En lyxig och jättegod mintchokladtårta som är som en kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (275 g, 32 rutor) och till att äta utav (125 g, 14 rutor).
Mycket god mintchokladtårta som serveras i små bitar med vispgrädde. Tårtan är mäktig så den räcker till många bitar.
Näringsvärde per bit (134 g): 523 kcal, 50 g kolhydrater, 34 g fett, 5 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp. Den håller sig minst 5 dagar.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Alexandra
️ Skrivet av Susanne
Hej ca 20-22 cm i diameter brukar jag använda. Tack för att du frågade, jag ser att den uppgiften saknas i receptet vilket inte är meningen så jag ska skriva dit det! Tyvärr har jag inget sådant recept - än men det kanske är något jag borde göra. 😊
️ Skrivet av Alexandra
Jag har springformar i flera storlekar. Vilket mått gäller för kladdkaka med after eight?
Har du nått bra recept på rulltårta med chokladfyllning?
webmaster
Svar till
Jenny
️ Skrivet av Susanne
Du ska breda ut den när chokladen smälter så det blir lite blandat. Bred ut till ett jämnt lager. Blir det för kladdigt kanske du behöver ställa in ytterligare någon minut i ugnen så att det smälter ordentligt. Sedan blir det finare när det stelnar. Det blir som på mina bilder.
️ Skrivet av Jenny
Min kaka blev väldigt ful. After eighten smälter inte ut över hela kakan. Vad är felet? Och minten hamnar på samma ställe o ger en vit glasyr... o när jag försöker bre ut den så blir det bara kladdigt?
️ Skrivet av mässing blandare
Vad smaskigt! :)
webmaster
Svar till
Ylva
️ Skrivet av Susanne
Ja.
️ Skrivet av Ylva
Ska det verkligen vara i så mycket bakpulver så att den sväller så pass mycket?
webmaster
Svar till
tara
️ Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade den! :) Kolla receptet på kladdmuffins, kanske fungerar att lägga på en ruta after eight på varje muffins? Se bara till att den totala tiden i ugnen blir lagom, så att muffinsarna blir lagom kladdiga. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
️ Skrivet av tara
Den blev jättegod! Ska ta med och bjuda på den om några veckor men det kan bli svårt att ta med den som tårta så kan man göra den som muffins istället?
webmaster
Svar till
princess
️ Skrivet av Susanne
Jo det kan du, blir förstås en annan smak. After eight har ju en tydlig mintsmak, jag kan tänka mig att t.ex. daimsmaken inte blir lika distinkt men säkert gott. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
️ Skrivet av princess
Kan jag inte använda daim eller någon annan choklad istället aftereight?
webmaster
Svar till
uyen
️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra och bra att veta att den går att frysa! Tack för tips om fullkornsvetemjöl och mindre socker!
️ Skrivet av uyen
Fantastiskt god kaka. En absolut favorit bland både barn och vuxna. Går jättebra att frysa.
Jag använder hälften vetemjöl och hälften fullkornsvetemjöl samt bara 1.5 dl socker och det blir riktigt bra.
webmaster
Svar till
Mary
️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket för de vänliga orden! :)
️ Skrivet av Mary
Hej Susanne! Måste bara skriva och ge dig lite beröm. Varje gång jag vill laga något riktigt gott går jag in på recepten.se. Ingen annan sida är lika bra! Du verkar vara en väldigt kreativ och duktig kock och jag är imponerad över denna sida!Hälsningar Mary
webmaster
Svar till
MissLie - Fucked up
️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Ok, tack! :)
️ Skrivet av MissLie - Fucked up
Åh, denna är så god, så jag var bara tvugen att dela på min blogg. Hoppas att det är okej. Jag länkade självklart hit! :)
webmaster
Svar till
Tess
️ Skrivet av Susanne
Låter gott! :)
Svar till
Linda
️ Skrivet av Tess
Hej.
Jag gjorde dessa som muffins och dom blev kanonbra.
webmaster
Svar till
Linda
️ Skrivet av Susanne
Du behöver en form med ungefär likastor yta som står angivet i receptet. Tar du en form med mindre bottenyta så blir kakan högre och får längre gräddningstid i ugnen. Tar du en form med större bottenyta så blir kakan lägre/tunnare och får kortare gräddningstid. Troligtvis är din vanliga plåt alldeles för stor så det kommer antagligen inte bli bra. Formen behöver även ha en kant så att inte smeten rinner över.
️ Skrivet av Linda
Kan man lägga smeten i en vanlig plåt o lägga i ugnen i stället för formen??
️ Skrivet av Carina
Har gjort denna flera gånger. Nu undrar jag om det är någon som har prövat att göra dem i muffinsformar och hur det blir.
️ Skrivet av Fia
Jättejättegod och smidig! Passar bra till kalaset imorgon med en klick grädde på.
️ Skrivet av Malin
Supergott blev det! Gjorde efter receptet och det blev verkligen bra. Man kan ev ta lite mindre after eight om man vill ha det mer neutralt
️ Skrivet av Sofie
Det blev hur bra som helst! Garnerade med jordgubbar och hade grädde till. Alla tyckte den var mumsig!