Nougatrutor är supergoda havrekakor som blir så där lagom mjuk-seg-knäckiga toppade med ett lent och fint nougattäcke. Receptet är mycket enkelt och kräver endast 15 minuters arbetsinsats.
Tid: 45 min varav 10 min i ugnen och 20 min i kylskåp
Näringsvärde per kaka (28 g): 136 kalorier, 15 g kolhydrater, 8 g fett, 2 g protein
Hållbarhet och förvaring
Förvara nougatrutorna i kylskåp där de håller sig minst 3 veckor. Går även bra att frysa där de håller sig minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Britt-Marie Stenkvist
Hej, Vilket mjöl kan man byta vetemjölet mot, så de blir glutenfria? Vänliga hälsningar BM Stenkvist
️ Skrivet av Lena
Tack för ett toppenrecept. Det var både enkelt och gick snabbt att baka. Alla som fått smaka på den blev förtjusta och imponerade av min bakkonst.
️ Skrivet av Sandy
Smakade inte mycket mer än nougat
webmaster
Svar till
Mariver
️ Skrivet av Susanne
Om du väljer en mindre form blir kakans area mindre och höjden på kakan blir högre och därför får du en längre gräddningstid och den kan skilja ganska mycket. Areans förändring i procent blir ofta mer än man tror när man tar en form som kanske bara ser lite mindre ut. Så att du fick ha den mycket längre tid i ugnen är inget konstigt.
️ Skrivet av Mariver
Gött men jag behövde ha den mycket längre i ugnen. Föredrar att baka denna i en långpanneform. Mer nougat per ruta 😉
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl