Näringsvärde per portion (218 g): 591 kalorier, 57 g kolhydrater, 27 g fett, 27 g protein
GI Tips
Använd fullkornsspaghetti.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven pasta carbonara håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av PastaScandinava
Bra recept på en enkel maträtt. Alla svenskar som tror sig vara experter på italiensk pasta är skrattretande. Det finns inga regler, man tar det man har. Italienska köket uppstod bland folket, där man tig det man hade. Att ha grädde i gör rätten mer aristokratisk och överklass.
️ Skrivet av Dacke
Riktigt gott. Alla hemma älskade denna carbonara. Ett tips är att spara stekflottet efter bacon och steka lök i det. Jag kan lova att ingen här hemma tänkte på att det inte är äkta;)
️ Skrivet av Kim Juhlin
I klassisk Carbonara ska det vara griskind, och ingen grädde.
️ Skrivet av Karin Norén
Hej gjorde ditt recept på carbonara så gott, hamnar oftast på dina recept när jag söker en specifikt maträtt du är bäst, överskådligt och tydliga. Tack
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl