Kakao och fint hackad choklad eller chokladknappar i låter gott tycker jag. Ungefär hur mycket kakao skulle du gissa?
Tack! Mvh.
Häll upp grädden i en bunke som rymmer minst 2 liter. Vispa grädden medelhårt, använd elvisp med vispar.
(Välj mängd grädde efter hur många portioner du vill ha och hur söt du vill ha tårtan. Den kondenserade mjölken är ganska söt så personligen fördrar jag den större mängden grädde.)
Tillsätt den kondenserade mjölken till den vispade grädden. Blanda till en jämn smet.
(Använd elvisp med vispar på lägsta hastighet eller rör för hand med t.ex. en slickepott.)
Hacka chokladen med en vass kniv.
Tillsätt ungefär tre fjärdedelar av chokladen till glass-smeten och spara resten (en fjärdedel) till att dekorera med. Blanda ihop till en jämn smet.
(Använd antingen elvisp eller rör ihop för hand med t.ex. en slickepott.)
Häll smeten i en form med löstagbar kant som rymmer smeten.
(Min form på bilden är 24 cm i diameter och är perfekt till min tårta som jag gjort med 7 dl vispgrädde, den hade rymt 8 dl vispgrädde också.)
Strö över resten av den hackade chokladen.
Ställ in tårtan i frysen i minst 6 timmar.
(Troligtvis räcker det med 5 timmar i frysen om du gör den med bara 5 dl vispgrädde. Har man tidsbrist så kan man ta ut den tidigare också, men då är den inte frusen i mitten men ändå väldigt god.)
Ta ut tårtan ur frysen och låt den stå ca 3-5 minuter i rumstemperatur. Då smälter glassen lite i kanten så att man enkelt kan lossa den löstagbara kanten från formen utan att den går sönder.
Servera glasstårtan. Den är lagom hård och kan ätas direkt.
(Eventuell överbliven glasstårta kan frysas in igen men den tappar givetvis formen om den får stå framme för länge så den smälter ut, så försök få in den i frysen så fort som möjligt.)