Goda, lite nyttigare fullkornspannkakor med lägre GI gör du enkelt med detta recept. Den stora skillnaden med det här receptet mot "vanliga" pannkakor är att vetemjölet är utbytt mot fullkornsvetemjöl alternativt en blandning av grahamsmjöl och vetemjöl. Sedan gör även tillbehören stor skillnad med färska bär istället för sylt eller socker.
Om dina fullkornspannkakor går sönder så beror det antagligen på att du inte rört om i smeten ordentligt precis innan du hällt på smeten, eller att pannkakan inte är tillräckligt genomgräddad när du vänder på den vilket kan bero på för hög värme eller att du inte väntat tillräckligt länge. Det är också bra om smeten har fått stå och svälla minst 20 minuter innan man börjar grädda.
Planeringstips
Använd två stekpannor så går gräddningen fortare.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överblivna fullkornspannkakor i kylskåpet med plastfolie över. Pannkakorna kan också frysas och håller sig då 3-6 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Ayman
Än idag (2023) använder jag mig av denna recept. Tack för det.
️ Skrivet av Lena
Jag provade alternativet med fullkornsdinkel och siktat dinkelmjöl. Hade i en skvätt vaniljpulver också. Det blev succé i min familj 🙂👍.
️ Skrivet av Viktoria
Precis lika goda som "vanliga" pannkakor! Jag äter dem med rivet äpple och kanel, gott och mer mättande än sylt. Tack för receptet!
webmaster
Svar till
pk
️ Skrivet av Susanne
Du behöver ingen pannkakslagg. Jag steker alltid med vanlig stekpanna och det går jättebra!
Tänk på att vispa på botten i bunken med smet innan du häller upp smet i stekpannan VARJE gång! Det är absolut viktigast och vanligaste felet.
️ Skrivet av pk
Någon som har tips på hur man ska få pannkakorna att bli "bra" även om man inte har en pannkakslagg?!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl