Pepparkakscheesecake
Den här ljuvligt goda pepparkakscheesecaken passar perfekt som dessert till jul eller nyår eller lyxigt adventsfika.
Denna cheesecake är frusen vilket innebär att den är som en glasstårta - jättegod och perfekt att förbereda lång tid i förväg!
Cheesecaken består av en pepparkaksbotten som du kan göra med dina favoritpepparkakor, t.ex. skurna pepparkakor. Ovanpå den läggs en len och fin färskost- och gräddkräm smaksatt med lingon som blir till en god och krämig glass i frysen. Toppa med färska frysta lingon (finns att köpa i frysdisken). En riktigt läcker och god tårta!
Tid: ca 1 timme + 4 timmar i frysen
8-10 portioner
Ingredienser:
Pepparkaksbotten:
- 200 g pepparkakor
- 75 g smör
Lingonglass:
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 300 g färskost
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
- ca 2 msk pressad lime eller citron
- ca 1 dl frysta lingon
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
- elvisp
- ev.
mortel
eller matberedare
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring
Förvara cheesecaken i frysen där den håller sig minst 3 månader.