Ljuvligt god och krämig pannacotta smaksatt med saffran som är väldigt enkel att göra med detta recept. Att garnera med lingon blir både vackert och framför allt en väldigt fin smakkombination med de syrliga bären. Servera saffranspannacotta till dessert till advent, lucia, jul eller nyår.
Vegetariskt - Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vaniljsocker, grädde, saffran och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.
Näringsvärde per portion (86 g): 326 kalorier, 13 g kolhydrater, 30 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Om du vill göra för 6 portioner så rekommenderar jag 5 dl vispgrädde, 0.5 dl strösocker, 1.5 tsk vaniljsocker, 3 gelatinblad och 1 g (2 frp) saffran.
LCHF Tips
Byt ut strösocker mot stevia strö och vaniljsocker mot vaniljstång eller vaniljpulver.
Variationstips
Ta äkta vaniljstång istället för vaniljsocker. Kolla in receptet på vaniljpannacotta för att se hur man gör.
Planeringstips
Gör saffranspannacottan 1-2 dagar före servering och förvara i kylskåp. Täck med plastfolie.
Hållbarhet och förvaring
Saffranspannacottan håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Täck med plastfolie så inte ytan torkar.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Anna B
️ Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Jag har skrivit in det i receptet!
️ Skrivet av Anna B
Kan tipsa om att man kan göra pannacottan LCHF om man byter ut strösocker mot stevia och vaniljsocker mot vaniljstång eller vaniljpulver.
️ Skrivet av Melissa
Oooh, denna saffranspannacotta var himmelskt god! Det blev fyra stycken över efter julmiddag, de slank ner med stor lätthet! Mums mums mums!
webmaster
Svar till
Pernilla
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Ja man kan variera mängden socker och gelatin efter eget tycke och smak.
Pannacotta är ett väldigt bra recept - det är enkelt, resultatet känns à la lyxig restaurang och det är lätt att variera och nästan omöjligt att misslyckas med!
️ Skrivet av Pernilla
Brukar ha 1 dl socker till 5 dl grädde, samt 4 gelatin. Gjorde variant med 1 paket saffran, samt russin i botten som jag först kokat i glögg. Mycket omtyckt av mina gäster
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl