Saffransostkaka
En mycket god härlig ostkaka med smak av saffran. Passar perfekt till jul, nyår och påsk. Enkelt recept med liten arbetsinsats som måste provas!
Tid: 1 h och 20 minuter, varav 20 minuters jobb
6 portioner
Ingredienser:
Ostkaka:
Servering:
3 dl vispgrädde
3 dl färska eller frysta bär t.ex. hallon, blåbär, björnbär eller sylt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
175 °C i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
GI Tips
Ostkakan har medel-GI, men lågt GI för att vara en efterrätt så ta gärna en bit med gott samvete.
Hållbarhet och förvaring
Saffransostkakan är godast nygräddad men kan sparas i kylskåp upp till 5 dagar. Värm till ljummen i mikron före servering.
️ Skrivet av Tom Persson
2020-12-24 23:13
Hej kan man frysa denna kaka?
️ Skrivet av Kicki Pettersson
2020-02-22 19:34
Ostkaka
webmaster
Svar till
ullbritt
️ Skrivet av Susanne
2016-12-28 23:48
Ja visst är den god! :) Roligt att du tyckte om saffransostkakan!
️ Skrivet av ullbritt
2016-12-25 22:40
Oväntat goda /ullbritt
Recept och foto: Susanne Jarl