Otroligt god och enkel rabarberpaj med knäcktäcke. Syrlig mjuk rabarber med sött knäckigt täcke är en fin kombination. Att rabarberknäckpajen dessutom är så enkel att göra är ett stort plus.
Mycket god rabarberknäckpaj - syrlig rabarber med ett knäckigt täcke, serverad med vispad grädde.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god.
I ugnen, nästan klar.
Låt rabarberpajen svalna en stund och servera sedan t.ex. med vispad grädde eller vaniljglass.
Näringsvärde per portion (160 g): 427 kcal, 53 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven paj i kylen där den håller sig bra minst en vecka. Går bra att värma upp igen till ljummen i ugn eller mikro.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Sofia
Jättegod! Fick 10/10 av gästerna.
Godaste knäckiga paj jag gjort. Kommer fortsätta göra denna hädanefter.
️ Skrivet av Bo Sandström
Jag testade med tinade rabarber från frysen. Inte så bra då rabarbern släppte mycket vätska så pajen blev riktigt blöt.
Med nästa strödde jag på rejält med potatismjöl (och lite farinsocker) på rabarbern. Mycket bättre. Mycket av smaken finns ju i rabarbervätskan (vatten och oxalsyra).
Detta har verkligen blivit min favoritrabarberpaj. Jag gillar många av dina andra recept också.
webmaster
Svar till
Bo Sandström
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om den och tack för bra tips med nektariner och superbra att veta att det blev bra med glutenfritt mjöl också!
️ Skrivet av Bo Sandström
Verkligen god. Gjorde den första med rabarber, till nästa använde jag syrliga nektariner. Lika god. Använde glutenfritt mjöl (Lailas blå) då min hustru inte tål gluten. Inget problem.
️ Skrivet av Tore Pettersson
Jättegod knäckig o lagom söt och vaniljglass till
️ Skrivet av Nils
Väldigt god men kalla den inte knäckigt. Toskakaka är knäckigt
️ Skrivet av Maria
Hej! Undviker vete, kan man ersätta med tex potatismjöl? Tacksam för råd.
️ Skrivet av birgitta
Denna paj, verkar så god o enkel, så den måste jag prova att göra, vore tacksam att få era recept på min e-post om det är möjligt, för alla recept verkar toppen fina
webmaster
Svar till
Renee
️ Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte, har inte provat att frysa in den. Jag antar att du menar när den är färdiggräddad. Jag skulle gissa på att det går bra att frysa in den. Skriv gärna hur det blev om du provar!