Otroligt god och enkel rabarberpaj med knäcktäcke. Syrlig mjuk rabarber med sött knäckigt täcke är en fin kombination. Att rabarberknäckpajen dessutom är så enkel att göra är ett stort plus.
Näringsvärde per portion (160 g): 427 kalorier, 53 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven paj i kylen där den håller sig bra minst en vecka. Går bra att värma upp igen till ljummen i ugn eller mikro.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Sofia
Jättegod! Fick 10/10 av gästerna.
Godaste knäckiga paj jag gjort. Kommer fortsätta göra denna hädanefter.
️ Skrivet av Bo Sandström
Jag testade med tinade rabarber från frysen. Inte så bra då rabarbern släppte mycket vätska så pajen blev riktigt blöt.
Med nästa strödde jag på rejält med potatismjöl (och lite farinsocker) på rabarbern. Mycket bättre. Mycket av smaken finns ju i rabarbervätskan (vatten och oxalsyra).
Detta har verkligen blivit min favoritrabarberpaj. Jag gillar många av dina andra recept också.
webmaster
Svar till
Bo Sandström
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om den och tack för bra tips med nektariner och superbra att veta att det blev bra med glutenfritt mjöl också!
️ Skrivet av Bo Sandström
Verkligen god. Gjorde den första med rabarber, till nästa använde jag syrliga nektariner. Lika god. Använde glutenfritt mjöl (Lailas blå) då min hustru inte tål gluten. Inget problem.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl