Plommonrutor
Mycket goda plommonrutor där den söta sockerkakssmeten möter den syrliga plommonsmaken. Enkelt att göra i en långpanna. Gör gärna dubbel sats i en långpanna med måtten 30x40 cm.
Tid: ca 1 timme
24 rutor
Ingredienser:
- 100 g smör
- 250 g plommon
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 st ägg
- 25 g mandelspån
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st ugnsform 20x30 cm
- bakplåtspapper
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 35 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka (33 g): 95 kalorier, 12 g kolhydrater, 5 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna med vispad grädde eller vaniljsås så blir det som en dessert.
Hållbarhet och förvaring
Frys helst in de rutor du inte äter upp samma dag, hållbarhet minst 3 månader.