Skölj plommonen och torka av dem. Skär dem i halvor och ta bort kärnan. Om det är stora plommon skär dem i klyftor, annars går det bra med halvor. Det ska bli en plommonbit till varje muffins, d.v.s. 24 st när man bakar en sats.
Häll på det smälta smöret, mjölken och vetemjölet och rör till en jämn smet med sked eller kör med elvisp på lägsta hastighet tills allt är blandat. (Vispa/rör inte längre tid än att det är blandat.)
(Mät upp vetemjölet genom att väga eller hälla upp det i litermått. Undvik gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket ger torra och kompakta muffins.)
Näringsvärde per muffins (40 g): 104 kcal, 14 g kolhydrater, 4 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Sikta florsocker över. Man kan också blanda florsocker med lite vatten till glasyr och breda på och låt stelna.
Hållbarhet och förvaring
Plommonmuffinsarna går bra att frysa och håller sig då 3-6 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
marianna
️ Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig av bra tips! :)
️ Skrivet av marianna
Blev väldigt goda. Prövade andra gången att fylla några av muffinsarna med plommon, några med äpple och några med både och vilket också blev väldigt lyckade. Kunde även fungera med aningen kanel i de som är fyllda med äpple men det har jag ännu inte prövat.
️ Skrivet av emma
dessa blev underbart goda. tack för bra och smidigt recept