Plommon
Plommon är en frukt med sötsyrlig smak och mjukt fruktkött.
Recept med Plommon
Näringsvärden
Vikt-Volym
Plommon är gott i bakverk och kan även användas till att göra sylt eller marmelad.
Det är en stenfrukt som finns i lite olika storlekar och färger.
Mitt i frukten finns en kärna som man får ta bort när man tillagar recept med plommon.
Omogna plommon mognar i rumstemperatur på någon dag. Förvara dem annars i kylskåp eller matkällare.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av plommon.
Energi: | 47 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 10.2 g |
Protein: | 0.5 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 1.8 g |
Tips och info
Engelskt namn:
plumFinns i affären:
I fruktdisken.GI tips:
Plommon har lågt GI.Hållbarhet och förvaring:
Håller sig 3-10 dagar i kylskåp. Se till att kolla plommonen då och då så att du kan bort de som ruttnar eller möglar så att inte alla blir förstörda, för beroende på hur mogna de är så varierar hållbarheten.Köptips:
Passa på under augusti-september och köp billiga svenska goda och nyttiga plommon!Ersätt med:
Annan frukt som äpplen eller päron.Vad väger plommon?
Måttomvandla plommon mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!