Plommon

Plommon är en frukt med sötsyrlig smak och mjukt fruktkött.

plommon
Plommon är goda både att äta som de är och som ingrediens i olika bakverk, sylt och marmelad.

Plommon är gott i bakverk och kan även användas till att göra sylt eller marmelad.

Det är en stenfrukt som finns i lite olika storlekar och färger.

Mitt i frukten finns en kärna som man får ta bort när man tillagar recept med plommon.

Omogna plommon mognar i rumstemperatur på någon dag. Förvara dem annars i kylskåp eller matkällare.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av plommon.

Energi: 47 kcal
Kolhydrater: 10.2 g
Protein: 0.5 g
Fett: 0 g
Fibrer: 1.8 g

Tips och info

Engelskt namn:

plum

Finns i affären:

I fruktdisken.

GI tips:

Plommon har lågt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Håller sig 3-10 dagar i kylskåp. Se till att kolla plommonen då och då så att du kan bort de som ruttnar eller möglar så att inte alla blir förstörda, för beroende på hur mogna de är så varierar hållbarheten.

Köptips:

Passa på under augusti-september och köp billiga svenska goda och nyttiga plommon!

Ersätt med:

Annan frukt som äpplen eller päron.

Vad väger plommon?

Måttomvandla plommon mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Frukt |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest