webmaster
Mandel- och rabarberkaka
Baka den här himmelskt goda kakan med mandel och rabarber och du kommer inte bli besviken! Kakan blir saftig, mjuk och så där lagom söt och syrlig i en fin kombination. Om man vill kan man servera den som en tårta med vispad grädde eller vaniljsås till.
Tid: 80 minuter varav 50 min i ugnen
10-12 bitar
Ingredienser:
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk kardemumma
- 2 krm salt
- 1 dl mandelmjöl
- 3 dl (180 g) vetemjöl
- 200 g (2 dl) turkisk yoghurt
Fyllning:
- 350 g rabarber
- 2 msk råsocker
- 15 g mandelspån
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 50 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 12 bitar (107 g): 289 kalorier, 31 g kolhydrater, 16 g fett, 5 g protein
Serveringstips
Servera gärna med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås till så blir det kalasgott, perfekt som dessert eller lyxigt fika!
Hållbarhet och förvaring
Rabarberkakan håller sig minst en vecka i rumstemperatur. Den kan också frysas in och håller sig då minst 3 månader.
webmaster
Svar till
Hanan
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om den!
️ Skrivet av
Det är jätte gott
webmaster
Svar till
Jan Kviding
️ Skrivet av
Vad bra att veta! Jättebra tips!! Tack!
️ Skrivet av
Hej fick inte tag på rabarber så det blev björnbär lika gott MVH Jan Kviding