Mandelmjöl
Recept med Mandelmjöl
Näringsvärden
Vikt-Volym
Mandelmjöl är skållad skalad och mald mandel.
Mandelmjöl kan man antingen göra själv eller köpa färdigt i påsar. Om man gör mandelmjöl själv är det inte nödvändigt att skålla och skala, det går bra att bara mala med skalet på.
Mandelmjöl är bra att använda till bakverk och desserter när man vill baka utan kolhydrater. I vissa recept kan man byta ut vetemjöl mot mandelmjöl för att få lågt GI och även glutenfritt.
Gör ditt eget mandelmjöl
Om du vill göra ditt eget mandelmjöl så kan du mala sötmandel i en mandelkvarn. 1 dl sötmandel ger då 1,3 dl mandelmjöl.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mandelmjöl.
Energi: | 609 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 13.4 g |
Protein: | 20 g |
Fett: | 52 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bland bakgrejer.GI tips:
Mandelmjöl har lågt GI. Bra att ersätta vetemjöl mot i vissa recept. Mandelmjöl är perfekt för dig som äter få kolhydrater enligt LCHF och även för glutenintoleranta.Hållbarhet och förvaring:
Förvara i rumstemperatur. Hållbarhet ca 1 år. Läs på förpackningen.Pris:
Ganska dyrt, ca 30 kr för 125 g.Ersätt med:
Kokosmjöl, men inte rakt av - oftast ungefär en tredjedel så stor mängd kokosmjöl som mandelmjöl. Du kan även tillverka mandelmjöl själv genom att mala sötmandel med mandelkvarn. Tänk dock på att det måste bli finmalet om den ska få samma bakegenskaper som det färdigköpta mandelmjölet.Vad väger mandelmjöl?
Måttomvandla mandelmjöl mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!
webmaster
| Nötter, frön |