Klassiskt gott recept på Flygande Jakob med kyckling, banan, jordnötter och chilisås. Servera gärna med kokt ris. I receptet har jag utgått från kycklinglårfilé, men det går lika bra med kycklingfilé och man kan även köpa färdigstrimlad. Vill man spara mer tid kan man köpa färdigtillagat kycklingkött, t.ex. en grillad kyckling, så slipper man steka det.
Förvara i kylskåp, hållbarhet minst 5 dygn. Går även att frysa.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Sarah
Absolut Klassiker! Jag brukar göra min egen chilisas och addera rödlök.
️ Skrivet av Marlene
Italiensk salladskrydda är supergott både i gräddchiliblandningen och strö över kycklingen/baconet blandningen
️ Skrivet av Linh
Behöver inte smaka av salt , peppar ?
️ Skrivet av Mats Sanden
Hej Sussane,
I har gjort a variant of Flygande Jacob, som smakar valdigt gott. Jag anvande grilad kyckling, men istallet for bacon, anvande jag kubed skinka och stekt svamp. Eftersom Chili sas ar svart att fa tag i USA har jag anvande tomat ketchup med hot sas. Fungerar ganska bra.
Manga ar sen gjorde jag Flygande Jacob i Sverige nar jag bjudit in nga vanner. Den blev faktiskt flygande eftersom nar jag hamtat formen fran koket, snubblade jag pa matten under matsals bordet, och innehallet hammnade pa bordet.
Best
Mats
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl