Kondiskakor

Ingredienser:
Utrustning:
- 20 st aluminiumformar (runda)
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
-
Smält smöret.
Placera ut aluminiumformar på en plåt.
- 200 g smör
Smält smör. Runda aluminiumformar. -
Mixa eller mal mandeln först. Använd gärna matberedare eller en mixer.
Tillsätt därefter kexen och mixa även dem. Häll mandeln och kexsmulorna i en bunke.
Mixad mandel. Lägg på mariekex. Mixad mandel och mariekex. Häll i en bunke. -
Häll på sockret och det smälta smöret. Rör till en jämn massa.
- 2,5 dl strösocker
Tillsätt socker och smält smör. Blanda. -
Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet.
- 2 st ägg
Tillsätt ägg. Färdig smet. -
Fördela smeten i formarna.
I formar. -
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
Grädda i ugnen. -
Låt kakorna kallna under bakduk.
Färdiggräddade. Under bakduk. -
Smält blockchokladen i en skål i mikron, eller i vattenbad på spisen eller direkt i en kastrull på spisen på låg värme under omrörning (det får inte koka för då blir chokladen grynig).
- 175 g mörk choklad
Mörk choklad. Smält choklad. -
Fördela chokladen på kakorna. Bred ut chokladen på kakorna med en pensel eller använd baksidan av en sked.
Låt chokladen stelna i rumstemperatur eller svalare.
Fördela chokladen. Bred ut chokladen. Färdiga kondiskakor.
Näringsvärden
Tips & tricks
Variationstips
Hållbarhet och förvaring
Blev popolära bland familj och vänner.
Tack Susanne, du har alltid så fantastiska recept
Ett litet tips ta gärna och lägg en platta med chokladen nobless på kakorna när dom kommer ut från ugnen.
Blir väldigt snyggt och finns ju en hel del smaker.

webmaster

webmaster
Som en tidigare kommentar beskrev blev även mina lite kladdiga/några föll ihop lite i mitten efter gräddningen. Vad kan det bero på mån tro?
Jag hade inga Mariekex hemma. Jag tog Digestive.
Minskade sockret till 2 dl. Jättegoda!
Har bakat dessa kakorna flera ggr o de är supergoda! :) I julas hade jag i pepparkakor ist för kex o så hade jag på ljus choklad ist, o de blev med mkt goda :) Men jag har ett litet aber med dem... när jag tar ut dem från ugnen, så sjunker de alltid ihop i mitten, så det blir en stor grop :( Vad kan det vara som jag gör fel?
Tacksam för svar o sen vill jag passa på att TACKA för en mkt bra blogg!! :D

webmaster

webmaster
vill först och främst tacka så jättemycket för en toppen sida, den är min personliga favorit i mat/baksajtdjungeln. Dels för att den är så lättöverskådlig, med bra bilder och beskrivningar sen gillar jag många av dina recept.
Den här lilla kondiskakan har slagit ner som en bomb hemma hos mig, folk blir som gamar när jag tar fram dom. för enkelhetens skull lägger jag också på en skiva nobless men det är mer en smaksak. Tack! mvh. Lotta
Såg riktigt gott ut!

webmaster