Näringsvärde per kaka (45 g): 223 kalorier, 20 g kolhydrater, 15 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
Istället för att låta kakorna kallna kan man direkt hyvla över chokladen (använd gärna osthyvel, och hyvla på sidan av chokladkakan) så smälter den direkt.
Variationstips
Använd digestivekex eller pepparkakor eller några andra goda kakor istället för mariekex.
Hållbarhet och förvaring
Kondiskakorna kan förvaras i rumstemperatur i åtminstone några dagar. Det bästa är att frysa in de kakor man inte äter upp samma dag och sedan ta upp ur frysen när man vill ha dem. Tänk bara på att de bör tina långsamt så att inte chokladen smälter. Det kan också bli lite ljusa strimmor i chokladen när man fryser dem.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Lotta
Har bakat dessa kakor många gånger, jobbar i äldreomsorgen och mina gamla älskar dom. Lätta att göra. Älskar din sida🥰
️ Skrivet av jätte goda
enkla och goda
️ Skrivet av Eiwor Malmborg
Fantastiska bjudkakor. Blev popolära bland familj och vänner. Tack Susanne, du har alltid så fantastiska recept
️ Skrivet av Gia
Mina blev inte gräddade i mitten. Ändå gräddade jag dem 12-13 minuter. Har kollat att jag hade i alla ingredienser. Vad kan jag ha gjort för fel. Jag tycker de verkar supergoda men mina måste ätas ur formen med sked. Fick 20 kakor och använde över-undervärme.
️ Skrivet av Gunnel
Kondiskakorna är en höjdare lätta att göra och en favorit bland gästerna jag kan verkligen rekommendera dessa kakor.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl