Mycket goda kalljästa baguetter som får jäsa i kylen 8-24 timmar. Baguetterna får en fantastisk fin smak från dinkelmjölet och frön och tack vare kalljäsning och att degen arbetas i maskin och därefter inte knådas blir det riktigt luftiga och så där perfekt lagom sega. De passar perfekt att servera till en god middag.
hur mycket gramm måste man ta mjöl? för min deg blev för lös, tack
✏️Skrivet av Christel
Hej,
Jag undrar bara hur länge man ska köra degen i maskinen om man göra halva satsen? Halva tiden eller hela 20 minuter?
Går det lika bra med brödsirap som honung?
Bästa hälsningar
Christel
✏️Skrivet av Tom P
Undrar: Kan man göra bullar av denna deg eller måste man göra baguetter?
Och i så fall blir det någon annan gräddning?
✏️Skrivet av Annika
Dinkelbaguetter är gott! Jag bakade det idag men en enklare version där degen jäser två timmar, med 6 dl kallt vatten 6 dl dinkelmjöl o ca 6-7 dl vetemjöl.
⭐
webmaster
💬Svar till
Cicci
✏️Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :) Jo jag tror de passar utmärkt som vitlöksbaguetter, de är inte alls särskilt grova! Skriv gärna om du provar och hur mycket vitlök du tog!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl