Fetaostsås

Fetaostsås är en mycket god kall sås som passar bra till kött, fisk och fågel. Den passar utmärkt till grillat och även perfekt på en buffé. Mycket god smak som kan varieras med olika örtkryddor. Smaken blir även olika beroende på fetaostsort, grekisk fårost fungerar också. Det är bara att prova sig fram till sin egen favorit. Det här är mitt favoritrecept.
fetaostsås
Tid: 10 minuter
6-8 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp crème fraiche i en bunke. Smula ner fetaosten.

    Pressa ner vitlöken.

    Rör ihop.

    crème fraiche, fetaost, vitlök
    Crème fraiche, fetaost, vitlök.
    blandat
    Blandat.
  2. Tillsätt honung, salt, vitpeppar och timjan. Rör om och smaka av. Tillsätt eventuellt mer av kryddorna.

    Låt stå kallt gärna minst 1 timme före servering.

    honung, salt, peppar, timjan tillsatt
    Honung, salt, peppar, timjan tillsatt.
    fetaostsåsen klar
    Fetaostsåsen klar.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (72 g): 220 kalorier, 3 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein

Hållbarhet och förvaring

Håller sig bra i kylskåp minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest