Fetaostsås
Fetaostsås är en mycket god kall sås som passar bra till kött, fisk och fågel. Den passar utmärkt till grillat och även perfekt på en buffé. Mycket god smak som kan varieras med olika örtkryddor. Smaken blir även olika beroende på fetaostsort, grekisk fårost fungerar också. Det är bara att prova sig fram till sin egen favorit. Det här är mitt favoritrecept.

Tid: 10 minuter
Mängd: 6-8 portioner
Ingredienser:
- 4 dl crème fraiche
- 150 g fetaost
- 2 klyftor vitlök
- 2 tsk flytande honung
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 tsk torkad timjan eller annan örtkrydda
Glutenfritt
Vegetariskt
-
Mät upp crème fraiche i en bunke. Smula ner fetaosten.
Pressa ner vitlöken.
Rör ihop.
- 4 dl crème fraiche
- 150 g fetaost
- 2 klyftor vitlök
Crème fraiche, fetaost, vitlök. Blandat. -
Tillsätt honung, salt, vitpeppar och timjan. Rör om och smaka av. Tillsätt eventuellt mer av kryddorna.
Låt stå kallt gärna minst 1 timme före servering.
Honung, salt, peppar, timjan tillsatt. Fetaostsåsen klar.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (72 g): 220 kcal, 3 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein
Hållbarhet och förvaring
Håller sig bra i kylskåp minst 5 dygn.
1