| GI |

Yoghurtkaka med hallon

God efterrätt för dig som vill hålla blodsockret på en jämn nivå och äta mat med lågt GI. Enkelt recept som går snabbt att göra.
Yoghurtkaka med hallon
Tid: 35 minuter varav 25 minuter i ugnen.
4 portioner

Ingredienser:

Garnering:

Vegetariskt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Vispa ägg och socker. Rör ner vaniljsocker, yoghurt, salt och vetemjöl till en jämn smet.

Häll i en mindre ugnsform. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter.

Låt kakan svalna ca 5 minuter.

Strö över bären och servera.

färdiggräddad yoghurtkaka
Så här se yoghurtkakan ut när den är färdiggräddad. Lägg sedan på hallon och servera!

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (167 g): 197 kalorier, 17 g kolhydrater, 11 g fett, 7 g protein

Variationstips

Strö över ½-1 dl hackad mandel.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av sötsugen
Denna kaka var helt okej. Smakade inte riktigt som jag ville. Tror att det är godast att äta yoghurten som den är med lite ringlad honung över. Denna kaka, kände jag, var ett litet slöseri med bra råvaror.
Skrivet av Sophia
Jag tog en msk vanligt socker och bara två msk fruktsocker. Blev jätte gott!
Skrivet av Linda
Jag gillade inte denna kaka. Smakade som en dålig cheesecake. Men smaken är som baken
Skrivet av Emma
Kanonenkel och god efterrätt. Gott med hallonen till!!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest