Näringsvärde per portion (340 g): 349 kcal, 31 g kolhydrater, 20 g fett, 9 g protein
Serveringstips
Garnera med citronmeliss.
Variationstips
Honung kan bytas ut mot florsocker och vice versa eller annat socker t.ex. fruktsocker. Man kan också ringla honung direkt över jordgubbarna.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av nina
Vill man lyxa lite ttill kan man doppa mörk choklad i såserna. mmmm....
️ Skrivet av Isabella
Jag brukar äta jordgubbar med vanlig "färdig" vaniljyoghurt, jättegott och nyttigt om man köper varianten med låg fetthalt.
️ Skrivet av lisa
Till n:
Om man låter vattnet rinna av kommer väl det krämiga som är kvar innehålla nästan lika mycket fett (procentuellt) som den 10%-iga? Då kan man ju lika gärna ta den direkt!
️ Skrivet av tack
tack för tipset om yoghurten :D
️ Skrivet av åse
synd att alla är så rädda för fett när det är kolhydrater i mycket mängd som gör oss mulliga.rätt fett förbränner fett..
️ Skrivet av n.
anledningen till att han/hon rekommenderar 10%ig yoghurt är för att den är tjock.
man kan självklart anv´ända 0.5%ig yoghurt, då behöver man ett kaffe filter.
lägg kaffefiltret i en skål och häll i yoghurten i filtret, vattnet kommer att rinna ut och bara den krämiga (tjocka) yoghurten kommer att vara kvar
️ Skrivet av :D
verkligen skitgod ^^
️ Skrivet av Eva
Jättegott! men varför inte använda mild lättyoghurt med vaniljsmak 0,5% fetthalt?