Rödbetor med chèvre
Recept på ugnsbakade rödbetor med chèvreost och honung. Jättegott som förrätt eller att servera som tillbehör till fisk, kött eller korv.
Tid: ca 1 timme varav 25 min kokning och 10 min i ugnen
4 portioner
Ingredienser:
- ca 500 g rödbetor
- ca 2 msk olivolja
- ca 2 tsk flingsalt
- ca 200 g chèvre eller annan getost
- ca 3 msk flytande honung
- 50 g pinjenötter
Laktosfritt - Välj laktosfri chèvre eller getost. (Många laktosintoleranta tål dock vanlig chèvre eller getost, men det är olika.)
Glutenfritt
Vegetariskt - Välj en chèvre eller getost utan löpe.
Utrustning:
- pajform ca 20 cm i diameter eller ugnsform
- ev. provsticka
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (210 g): 429 kalorier, 26 g kolhydrater, 29 g fett, 14 g protein
Serveringstips
Servera med ruccolasallad.