Lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor

Tillaga dessa mycket goda lammfärsbiffar med fetaost, rödbetor och vitlök. Det blir fina biffar med god smak och lite lyxkänsla.
lammfärsbiffar
Tid: 40 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skär fetaosten i små kuber.

    lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor steg 1: fetaost skuren i små kuber
    Fetaost skuren i små kuber.
  2. Skär rödbetorna i små bitar.

    lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor steg 2: rödbetor skurna i små bitar
    Rödbetor skurna i små bitar.
  3. Lägg lammfärs, fetaost och rödbetor i en bunke. Knäck i äggen och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt salt och svartpeppar.

    lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor steg 3: lammfärs, fetaost, rödbetor, ägg, kryddor
    Lammfärs, fetaost, rödbetor, ägg, kryddor.
  4. Blanda till en jämn smet.

    lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor steg 4: blanda till en jämn smet
    Blanda till en jämn smet.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Forma smeten med händerna till ca 2 cm höga biffar. Stek ett par minuter på varje sida.

    • ca 25 g smör att steka i
    lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor steg 5: stek biffarna
    Stek biffarna.
  6. Låt fortsätta steka ca 5 minuter på varje sida på lite svagare värme tills de är genomstekta.

    lammfärsbiffar med fetaost och rödbetor steg 6: stek andra sidan
    Stek andra sidan.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med persilja, tzatziki eller svampsås samt kokt potatis eller ris.

Hållbarhet och förvaring

Lammfärsbiffarna går att frysa och håller sig minst 3 månader. I kylen håller de sig åtminstone 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av un precise
wow, med detta recept vann jag titeln i familijen som bästa köttbullemakare... godast av alla. :D
Svar till WA Skrivet av Susanne
Ja de går att göra med nötfärs också.
Skrivet av WA
Går det bra med nötfärs?
Skrivet av Lillemor
Går bra att göra på älgfärs, provat, mycket gott!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest