Baka den här goda ambrosiakakan med mitt goda och enkla recept så får du en mjuk och saftig apelsinkaka. Botten är en sockerkaka som sedan glaseras och garneras med syltade apelsinskal. De sätter piff på kakan och köpes färdiga, så kakan går snabbt att göra. En klassisk mjuk kaka som passar perfekt till fikat. Om man vill kan man göra en ambrosiatårta. Då delar man botten i 2 delar och breder på 2-3 dl vaniljkräm mellan.
Näringsvärde per bit (91 g): 343 kalorier, 50 g kolhydrater, 14 g fett, 4 g protein
Tips & tricks
Man kan göra den mer tårtlik genom att dela sockerkaksbotten i två delar och lägga ett lager vaniljkräm mellan bottnarna.
Variationstips
Gör en ambrosiatårta. Dela sockerkakan i 2 delar och bred på 2-3 dl vaniljkräm på understa sockerkaksbotnten. Lägg på den översta sockerkaksbottnen och garnera som vanligt. Vaniljkrämen kan man enkelt göra med marsanpulver enligt instruktion på förpackningen eller också kan man göra enligt mitt recept på hemgjord vaniljkräm.
Hållbarhet och förvaring
Ambrosiakakan går bra att frysa utan glasyr. Hållbarhet 3-6 månader. Efter att kakan tinat breder man på glasyren och strör över de syltade apelsinskalen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Leif Karlsson
Mycket God. Min mamma gjorde den på 1960 talet
Fast jag har tappat recept.
webmaster
Svar till
Elsa Sjödin
️ Skrivet av Susanne
Jag tycker glasyren är väl tilltagen, du tog inte för lite vätska för då blir den tjockare och kanske upplevs som för lite? Men självklart är det annars bara att göra mer glasyr om man vill det. 😊
️ Skrivet av Elsa Sjödin
Jag fördubblade nästan glasyren. Var för lite enl. receptet.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl