Kan dock rekommendera att gör dubbel sats med fetaosten, tyckte att det vart lite torrt annars!
Fetaostlax

Ingredienser:
- 500 g (4 st bitar) laxfilé
- 1 tsk salt
- 200 g fetaost
- 1 tsk timjan
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 st zucchini
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter med över- och undervärme
-
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg laxfiléerna (tinade) med skinnsidan ner i en ugnsform. Lägg dem gärna tätt så blir det lätt att breda på fetaoströran och mer plats för zucchinin.
Salta ordentligt på laxen. (Tar du mindre salt på laxen kan du ta lite salt i fetaoströran.)
Laxfilébitar, saltade. -
Gör fetaoströran: Smula fetaost i en bunke. Tillsätt timjan, vitpeppar och turkisk yoghurt. Blanda till en jämn röra.
- 1 krm vitpeppar
- 200 g fetaost
- 1 tsk timjan
- 1 dl turkisk yoghurt
Smulad fetaost, timjan, peppar, yoghurt. Fetaoströra. -
Bred fetaoströran över laxfilébitarna.
Laxfilébitar med fetaoströra. -
Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i ca 15-25 minuter. (Om laxfiléerna ligger tätt så tar det närmare 25 än 15 minuter.)
Strimla under tiden zucchinin. Ta ut laxen ur ugnen och lägg zucchinistrimlorna vid sidan av laxbitarna så att de får steka med de sista 5-15 minuterna. Rätten är klar när fetaosten börjar få lite färg och laxen är genomstekt.
Servera direkt.
- 1 st zucchini
In i ugnen. Strimlad zucchini. In i ugnen igen. Fetaostlaxen klar att servera.
Näringsvärden
Matlåda
Serveringstips
Tips & tricks
Hållbarhet och förvaring
Kan dock rekommendera att gör dubbel sats med fetaosten, tyckte att det vart lite torrt annars!
Tack så mycket!

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster
Men, ett litet men, zucchinin stod inte med bland ingredienserna så jag glömde köpa det...
Fast det gick utmärkt med tomat och gurka också :)

webmaster

webmaster
Så man gör 2 portioner istället?