Frys in färskt saffransbröd som inte går åt direkt så håller saffransbrödet sig färskt och saftigt!
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Putte Bäng
Jag vill baka safftansbröd och har aldrig bakat tidigare...
️ Skrivet av peter borg
Vad använder du för mjölk … fetthalt alltså
️ Skrivet av Nettan
Smält inte smöret utan klicka i det rumsvarma smöret i degvätskan. Mjölken behöver inte heller värmas utan bara vara rumsvarmt om man använder assistent. Degen blir varm av friktionen i maskinen. Jäs lite längre istället så hinner mer smakämnen bildas. Jag använder vetemjöl special och följer aldrig mjölmängder i recept utan tillsätter i omgångar precis så mycket att assistentarmen börjar slå och degen blir som en boll och släpper från kanterna.
webmaster
Svar till
David
️ Skrivet av Susanne
Jag använder nästan alltid vanligt vetemjöl från just Saltå Kvarn. Jag tycker det brukar bli bra så vetemjöl special känns inte nödvändigt. Smör och mandelmassa håller jag med om att det är gott, det är nästan exakt princip samma sak som smält smör, mald mandel och socker som ju står i receptet.
️ Skrivet av David
Kör vetemjöl special istället för vanligt tråkigt skit mjöl, blir så otroligt mycket bättre resultat. Gör en smör/mandelmassa kräm och bred ut på saffransbrödet efter du kavlat det, sjukt gött! Varför använder du inte bra mjöl från saltåkvarn förresten?? Hej
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl