En klassisk tårta med vaniljkräm som fyllning och grönt marsipanlock är alltid god. Tårtan går snabbt och enkelt att baka om man köper ett färdigt marsipanlock.
Tårtan kan göras kvällen före servering. Förvara i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp. Marsipanen kan börja "svettas" efter några dygn beroende på hur bra man "fodrat" den (läs i receptbeskrivningen). Min tårta på bilderna höll sig 4-5 dygn innan den började "svettas". Fodrar man inte alls så kan marsipanen börja svettas redan efter 1 dygn. Tårtan går dock utmärkt att äta även om marsipanen "svettas", den bara ser inte lika fin och fräsch ut.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Luisa
Hej! Jag bor in Argentina och det är lite svårt at hitta alla ingredienserna till receptet här. Kan jag använda maizena eller majsstärkelse istallet för potatismjöl? I så fall, hur mycket måste jag använda.
Tack så mycket!!!!
Luisa
️ Skrivet av Ingrid
Hej!
Jag har alltid varit ett stort fan av prinsesstårta, och fick en bit av min mamma i dag, som då var köpt på konsum, inget fint, men detta är andra gången som prinsesstårtan var helt utan sylt när den var köpt. Detta har aldrig hänt mig förut, så jag kollade upp ditt recept och du valde också att inte ha sylt i fyllningen.
Jag undrar om detta endast är en smaksak, eller om det är någon "revolution" som pågår med prinsesstårtan, och tänkte att du kanske har en synpunkt på saken.
Tack på förhand,
Ingrid
webmaster
Svar till
Jennie
️ Skrivet av Susanne
Nej tyvärr inte.
️ Skrivet av Jennie
Kan man ersätta bakpulver med kronjäst?
webmaster
Svar till
Yasin
️ Skrivet av Susanne
Ja det går bra! Troligtvis blir det ännu bättre för då räcker marsipanen ordentligt runt tårtan.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl