Marsipan
Recept med Marsipan
Näringsvärden
Marsipan är en blandning av mandel och socker. Ju högre andel mandel desto finare kvalitet.
Marsipan används till bakverk och konfekt.
Marsipan och mandelmassa är inte samma sak. Marsipan innehåller mycket mera socker.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av marsipan.
Energi: | 420 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 70 g (varav sockerarter: 62.0 g) |
Protein: | 5 g |
Fett: | 12 g (varav mättat fett: 0.9 g, enkelomättat fett: 9 g, fleromättat fett: 0.025 g) |
Tips och info
Engelskt namn:
MarzipanHållbarhet och förvaring:
Torrt i rumstemperatur. Öppnad förpackning bör förvaras lufttätt eftersom marsipanen torkar och blir hård.Ersätt med:
Mandelmassa.