Marsipan

marsipan
Färgad marsipan.

Marsipan är en blandning av mandel och socker. Ju högre andel mandel desto finare kvalitet.

Marsipan används till bakverk och konfekt.

Marsipan och mandelmassa är inte samma sak. Marsipan innehåller mycket mera socker.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av marsipan.

Energi: 420 kcal
Kolhydrater: 70 g (varav sockerarter: 62.0 g)
Protein: 5 g
Fett: 12 g (varav mättat fett: 0.9 g, enkelomättat fett: 9 g, fleromättat fett: 0.025 g)

Tips och info

Engelskt namn:

Marzipan

Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Öppnad förpackning bör förvaras lufttätt eftersom marsipanen torkar och blir hård.

Ersätt med:

Mandelmassa.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest