Minichokladmuffins
Mycket goda små och söta minichokladmuffins toppade med choklad och mandel. Perfekt när man vill ha en liten kaka eller till barnkalas.
Mycket enkelt recept där man bara vispar ihop smeten i kastrullen.
Variera gärna toppingen. Ett förslag är smält choklad och minimarshmallows som man kan lägga på när muffinsarna är färdiggräddade (chokladen smälter av värmen om man använder chokladknappar eller hackad choklad).
Tid: ca 30 minuter
26 st
Ingredienser:
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 msk kakao
- 1,5 dl vetemjöl
Garnering:
- ca 12 g hackad sötmandel
- ca 20 g mörk choklad gärna chokladknappar
Vegetariskt
Utrustning:
- 26 st små bakformar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 7 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per muffins (15 g): 56 kalorier, 7 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara i plåtburk med lock eller plastpåse. De håller sig minst en vecka i rumstemperatur och minst 3 månader i frysen.