Så mycket enklare kakor än så här kan det knappast bli. Endast tre ingredienser och de är klara på 20 minuter. Mycket goda och knäckiga havrekakor som dessutom är glutenfria.
Goda knäckiga havrekakor som går snabbt att göra, innehåller endast tre ingredienser och är glutenfria.
Laktosfritt - Smör innehåller nästan inget laktos så nästan alla laktosintoleranta kan äta smör men annars finns laktosfritt smör att köpa.
Glutenfritt - Havregryn är glutenfritt men kan innehålla spår av gluten eftersom de ofta tillverkas i samma fabriker som produkter som innehåller gluten. För de som är superintoleranta mot gluten och inte ens tål spår av gluten så finns det ren havre att köpa som är helt glutenfri.
Näringsvärde per kaka (9 g): 47 kcal, 4 g kolhydrater, 3 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader. I rumstemperatur håller de sig minst en vecka.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Alma
Bra men det blev inte 41 kakor
️ Skrivet av Catherine Andersson
Väldigt knapriga och goda. Och inte minst= lätta att baka!
️ Skrivet av Siv
Mmm mycket god godiskaka.
️ Skrivet av Lisbeth
Enkla att göra och goda att äta
️ Skrivet av Monica Söhrman
Knäckiga och goda, nästan som godis .
️ Skrivet av Alva
Dom gick super snabbt och väldigt goda! Dock lite smuliga men det funkade sig efter några timmar i frysen!
️ Skrivet av johannamaja
bra och god
️ Skrivet av Jenny
Gott att stoppa i grovhackad choklad i formarna innan gräddning. 👍🙂
️ Skrivet av magnus oveståhl
kanongoda. gick åt som smör i solsken. bakade dom till mitt jobb, så där tänker man på dom som inte tål visa saker.
️ Skrivet av Anna
Funkar även utan formar! Då i en liten långpanna. Skära i rutor. Smuligt men god. Receptet fanns i en "Sju sorters kakor" som vi hade från 40-talet.
️ Skrivet av Janne
Fantastiskt recept! Brukar lägga i frysta klickar med Nutella i mitten innan man bakar dom i ugnen.
webmaster
Svar till
Therese
️ Skrivet av Susanne
Ugnen ska vara inställd på över- och undervärme. Det är standard och gäller alla recept om jag inte särskilt skrivit just varmluftsfunktion. Läs gärna mer om varmluftsugn.
️ Skrivet av Therese
Är det 175 grader vanlig eller varmluftsugn?
webmaster
Svar till
Jenny T
️ Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig av resultatet. Bakpulver fyller nog ingen funktion med de här ingredienserna. Men sirap är ju gott, jag antar du fick lite mer kolasmak av den.
️ Skrivet av Jenny T
Gjorde dubbel sats (hade i lite sirap ca 0,5 dl och 2 tsk bakpulver) gräddade ca 13-14 min. De "bubblade upp" men sjönk sedan ihop strax innan jag tog ut dem. De blev smuliga och lite knäckiga men fastnade tyvärr i papperet på bakformarna, vilket gjorde dem lite svårätna - dock väldigt goda!
webmaster
Svar till
Liv
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om dem, tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Liv
Det blev fantastiskt gott, och de räcker länge. Testade frysa in dom blev goda ändå. Dessa gör jag fler gånger
webmaster
Svar till
Barbro
️ Skrivet av Susanne
Havre är glutenfritt men kan innehålla spår av gluten eftersom havregryn ofta tillverkas i samma fabriker som produkter med gluten. De allra flesta glutenintoleranta klarar av spår av gluten men för de mest intoleranta så får man köpa ren havre som är havregryn tillverkade i särskilda fabriker som ej delar lokaler med tillverkning av produkter som innehåller gluten. Jag har förtydligat det i receptet, tack för att du skrev!
️ Skrivet av Barbro
Kakorna är bara glutenfria om glutenfri havre används. Viktigt att tänka på ifall du ska bjuda någon som är glutenintolerans.
webmaster
Svar till
Maria pojkas
️ Skrivet av Susanne
Vad kul att du tyckte om kakorna!
️ Skrivet av Maria pojkas
Jag gjorde dessa snabba havrekakor & dom blev så goda
webmaster
Svar till
Ann-Katrin
️ Skrivet av Susanne
Ja gör det! 😊
️ Skrivet av Ann-Katrin
Oj så gott det låter och enkelt att göra! Måste testa.🌻😊🌼
webmaster
Svar till
Nilla
️ Skrivet av Susanne
Hej Nilla! Vad roligt att du tyckte om havrekakorna!
️ Skrivet av Nilla
Jättegoda och gick snabbt. Plus att det blev så många.