Rischoklad

Supergott och enkelt recept på godis. Min favorit eftersom det är så enkelt och inte så onyttigt heller om man använder mörk choklad av bra kvalitet. Det blir också mycket godis volymmässigt tack vare det puffade riset.
rischoklad
Tid: ca 15-30 min beroende på hur mycket man gör
200 g choklad ger ca 65 st

Ingredienser:

Laktosfritt - Ta mörk choklad som är laktosfri.
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Dela valfri mängd choklad i mindre bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt oljan.

    choklad i mindre bitar och matolja
    Choklad i mindre bitar och matolja.
  2. Smält choklad och olja på svag värme direkt i kastrullen på spisen (man kan även smälta i vattenbad eller i mikro, det viktiga är att smälta försiktigt på låg effekt så att inte chokladen börjar koka för då blir den kornig). Rör om under tiden.

    När drygt hälften av chokladen smält kan man ta bort den från värmen. Fortsätt röra om tills all choklad smält.

    chokladen smälter
    Chokladen smälter.
    chokladen färdigsmält
    Chokladen färdigsmält.
  3. Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris, för mig blev det 2 dl ris per 50 g choklad ungefär.

    tillsätt puffat ris
    Tillsätt puffat ris.
    blanda så chokladen sugs upp
    Blanda så chokladen sugs upp.
  4. Klicka ut på smörpapper och låt stelna i rumstemperatur eller kylskåp.

    Rischokladen är nu klar. Lägg dem i en burk och förvara i kylskåp.

    klicka ut på smörpapper
    Klicka ut på smörpapper.
    rischokladen är klar
    Rischokladen är klar.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp, håller sig minst 3 veckor.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Sandra
Hej
Det går bra med vit choklad?
Mvh Sandra
Svar till Kerstin Simon Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Det låter väldigt gott! :)
Skrivet av Kerstin Simon
Tillsatte lite essens av apelsin, rom och citron alla passade jätte bra det höjde rischokladen till en högre nivå, men den var jätte god och lätt "lagad
Skrivet av Hööks
Hej jag har gjort det tidigare på detta recept och det blir supergott;)
Svar till Susanne Skrivet av Susanne
Chokladen blir lite glansigare och mer lättflytande med olja. Men du behöver inte använda olja, det går bra utan också.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest