Mazarinkaka
En mjuk och saftig mazarinkaka. Den klassiska och karaktäristiska mazarinsmaken fås från mandel och bittermandel.
Den här goda mazarinkakan passar perfekt att servera till fikat och är mycket enkel att baka!
Tid: 2,5 timmar varav 30 minuters jobb
Mängd: ca 10-12 bitar
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 32 st (30 g) sötmandlar
- 6 st bittermandlar
- 2 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 dl mjölk
Glasyr:
- 3 dl florsocker
- ca 2,5 msk vatten
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 kaka = 12 bitar (90 g): 333 kcal, 42 g kolhydrater, 17 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer
Variationstips
Glasyren kan man om man vill smaksätta med t.ex. rivet citronskal eller ta apelsinjuice istället för vatten. Det blir väldigt gott!
Hållbarhet och förvaring
Mazarinkakan håller sig minst en vecka i rumstemperatur. Den kan även frysas in (helst utan glasyr eftersom den lätt spricker) och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Älskar den här kakan, så enkel att göra.
️ Skrivet av
Hej Susanne!
Tycker mycket om din sida med alla recept, tack för du delar med dig.
Gjorde mazarinkakan igår och har även gjort den tidigare. Den blir jättegod men jag har problem med glasyren. När den stelnat o jag skär bitar lossar den o blir liggande lös på kakan ( Gjorde dubbelt recept i långpanna) Vad gör jag för fel tror du? Delta hat även hät tidigare tyvärr.
Hälsen Karin
Tycker mycket om din sida med alla recept, tack för du delar med dig.
Gjorde mazarinkakan igår och har även gjort den tidigare. Den blir jättegod men jag har problem med glasyren. När den stelnat o jag skär bitar lossar den o blir liggande lös på kakan ( Gjorde dubbelt recept i långpanna) Vad gör jag för fel tror du? Delta hat även hät tidigare tyvärr.
Hälsen Karin
️ Skrivet av
Har bakat den några gånger,enkel och god.Tack.