Äppeltosca

Enkelt och jättegott recept på äppeltosca - äpplen med toscatäcke. Äpplena blir mjuka och ljuvligt goda ihop med det krispiga kolatäcket.
äppeltosca
Tid: ca 35 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i 20 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält smöret. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt mandelspån, strösocker, vetemjöl och mjölk eller grädde. Låt detta stå (ej på spisen) under tiden du fixar äpplena.

    äppeltosca steg 1: smält smör
    Smält smör.
    äppeltosca steg 1: ingredienserna till toscasmeten
    Ingredienserna till toscasmeten.
  2. Skala äpplena och skär i mindre bitar eller äppelhalvor och lägg i en form.

    äppeltosca steg 2: skalade äpplen
    Skalade äpplen.
    äppeltosca steg 2: äppelbitar i ugnsform
    Äppelbitar i ugnsform.
  3. Rör om i toscasmeten och låt koka upp under omrörning på medelvärme och låt sedan sjuda ett par minuter tills smeten tjocknar.

    Klicka ut smeten över äpplena.

    äppeltosca steg 3: toscasmeten
    Toscasmeten.
    äppeltosca steg 3: äppelbitar med toscasmet
    Äppelbitar med toscasmet.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 20 minuter.

    äppeltosca steg 4: äppeltosca i ugnen
    Äppeltosca i ugnen.
  5. Ta ut äppeltoscan från ugnen och låt svalna en liten stund före servering.

    Servera med t.ex. kanelglass eller vispad grädde.

    äppeltosca steg 5: äppeltoscan färdiggräddad
    Äppeltoscan färdiggräddad.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (140 g): 264 kalorier, 26 g kolhydrater, 16 g fett, 3 g protein, 3 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Överbliven äppeltosca kan förvaras i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Christina
Gjorde detta recept till nyår. Hade så mycket äpplen kvar sen jul. Den var så underbart god. Hade vispad grädde till. Det lilla som blev kvar åt vi på Nyårsdagen. Värmde lite i ugnen och den var helt fantastiskt god dagen efter också. Tack snälla du för alla goda recept. Kram Christina
Svar till Lotta Skrivet av Susanne
Kul att höra och tack för bra tips! :)
Skrivet av Lotta
Underbart gott blev detta. Hade vanlig vaniljglass till den varma äppeltoscan och en blandning av kanel och socker i en liten skål bredvid om man ville strö på i efterhand. SUPER!!!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest