Mandelkubb är ett klassiskt bakverk som kan serveras som en bulle till fikat. Mandelkubb är spröda bakverk tack vare hjorthornssaltet som dock har en lite otäck lukt under tiden bakverket gräddas. Efter gräddning försvinner den stickande lukten och bakverket tar inte någon smak av detta.
Även om de hela bittermandel är den äkta råvaran så tycker jag bittermandelarom eller bittermandelolja ger en godare och fylligare smak. Tänk dock på både vad gäller arom hela bittermandlar att mängden som är lagom är en smaksak. Man kan ta mer/fler om man vill ha ännu mer bittermandelsmak.
Hållbarhet och förvaring
Förvara gärna mandelkubb i rumstemperatur i en plåtburk med lock, håller sig minst 2 veckor. Går även bra att frysa in och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Åsa
️ Skrivet av Susanne
5 dl vetemjöl väger 300 g eftersom 1 dl vetemjöl väger 60 g. Så ja det är rätt i receptet. Om man packar mjölet i decilitermåttet vilket man gör om man gräver i påsen så kan man säkert trycka i så mycket som du beskriver och det är just därför jag skriver att man inte ska göra så eftersom det lätt blir alldeles för mycket mjöl. Mjölet ska aldrig packas när man mäter upp det utan hällas upp eller allra helst vägas för att få rätt mängd.
️ Skrivet av Åsa
Är verkligen mjöl-mängden rätt? 300 g fick jag till 2 dl
️ Skrivet av Viktoria
Svar till Katrin persson: Det står på punkt 4. /mvh
️ Skrivet av Katrin persson
Önskvärt med ugnsvärme o tid i ugn.
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av Susanne
Ja det sticker på ett lätt obehagligt sätt i näsan. 😉
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl