
webmaster
Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme tills smöret är mjukt.
Rör ihop smör och strösocker till en jämn smet, använd gärna elvisp med vispar.
Om du använder hela bittermandlar, mal den.
Tillsätt ägg, bittermandel, hjorthornssalt, gräddfil (eller filmjölk) samt vetemjöl.
Arbeta ihop allt till en jämn deg som ska vara ganska kladdig. Använd gärna elvisp med degkrokar.
(Använd inte decilitermått och gräv i mjölpåsen när du mäta upp vetemjöl, väg istället eller mät upp genom att hälla mjölet i litermått.)
Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
(Smeten flyter ut och höjer sig under gräddning. Klickar man ut smetklickarna ganska nära som jag brukar göra så flyter de lite ihop, men å andra sidan blir de lite tjockare och det tycker jag är godare än att man gräddar på flera plåtar med stort avstånd mellan degklickarna så att de inte flyter ihop.)
Grädda mandelkubbarna mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter tills de fått en gnutta färg.
Skär isär de mandelkubbar som flutit ihop. Låt svalna på galler.
Lägg mandelkubbarna i en kakburk, gärna plåtburk med lock.