Blir det sämre hållbarhet, mer sköra?
Skrivet av Elsy Höglund 2023-10-03 18:53
Hej! Om jag byter ut vetemjöl mot mandelmjöl, hur mkt mandelmjöl ska jag då tillsätta smeten? MVH Elsy Höglund
Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln grovt. Använd en vass kniv eller maskin.
Mät upp smöret i en kastrull. Smält det på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen när smöret har smält.
Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och sirap. Vispa till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt koka upp och koka ca 1 min.
Klicka ut smeten väldigt glest på plåtar. Det flyter ut väldigt mycket så jag klickar endast ut 9 st per plåt (mina plåtar är 30x40 cm). Mängden smet per kaka jag tar är ca 2 tsk.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175°C i 5-6 minuter tills mandelflarnen fått fin färg.
Låt svalna på plåten eller lägg över på annat plant underlag om du vill ha platta kakor. Lägg annars de varma kakorna på t.ex. en kavel om du vill ha böjda kakor.