Jag är inte så bra på att kavla mördeg men om man är det så kan man försöka kavla degen så tunn som möjligt och sedan klä formarna med det, man får förstås pussla lite. Jag brukar istället trycka ut degen med fingrarna. Degen ska räcka till vanliga mazarinformar.
️ Skrivet av Daniel
Jag misslyckades lite med den här, men jag tror att det delvis kan berott på att formarna var för stora. Mördegen räckte inte till för att täcka dem alls. Finns det några tips för hur man klär formarna på ett enkelt sätt, ska man kavla ut mördegen och skära ut dem i nån speciell form och klämma dit?
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till lilian: Ja du skulle kunna byta ut mandeln och sockret i fyllningen mot kokosmassa (som brukar finnas i affären i närheten av mandelmassa) och så hoppar du över mandelspånen. Då får du kokosäppelmazariner istället.
️ Skrivet av lilian
är allergisk mot mandel, kan man bara ta bort mandeln och mandelnspån eller ska man tillsätta någoting istället??
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Ulrika: I fyllningen kan du byta ut mandel och socker mot mandelmassa. Det blir då ca 185 g mandelmassa (du kan ta 200 g).
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl