Kokossockerkaka
Baka en mjuk och saftig sockerkaka med kokosflingor. Kokossockerkakan är som bäst efter 1-2 dygn för då blir den både saftigare och godare - smakerna kommer fram bättre. Dessutom blir kakan mycket mindre smulig. Så det är ganska stor skillnad om man nu kan vänta så länge. Sockerkakan är mer smulig när den är nygräddad, men det kan man stå ut med, alla gäster jag bjudit på nybakad kokossockerkaka har blivit nöjda de också.
Tid: 55 minuter varav 40 minuter i ugnen
1 sockerkaka, ca 12 bitar
Ingredienser:
Till formen:
- ca 20 g smör
- ca 2-3 msk kokosflingor
Sockerkaka:
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosflingor
- 3 dl (180 g) vetemjöl
- 1 dl mjölk
Utrustning:
- 1 st sockerkaksform
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (67 g): 236 kalorier, 26 g kolhydrater, 13 g fett, 4 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i rumstemperatur, minst 2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen.