Baka en klassisk tigerkaka. En god mjuk sockerkaka med en ljus och en mörk smet som blandas så att kakan blir vackert marmorerad och dessutom väldigt god.
Näringsvärde per bit (101 g): 357 kalorier, 41 g kolhydrater, 19 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara i plastpåse så torkar den inte. Tigerkakan håller sig minst en vecka i rumstemperatur. Den kan också frysas och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Susanne
Jättegod och lättlagad tigerkaka. Följde receptet till punkt och pricka, vägde både mjöl och smör och det blev perfekt konsistens på smeten. Tack!
️ Skrivet av Nazik
Hej Susanne. Jag bakade tigerkaka och det är perfekt.
Tack för recepten.
️ Skrivet av Annica
Tips: Gör banantigerkaka genom att mosa ner två bananer i den vita delen. Blir lite kladdigare, men väldigt gott!
Och ett kanonsätt att bli av med de två sista bananerna man aldrig hinner äta upp innan de blir gamla!
️ Skrivet av Alpan
Gott men finns det ett ställe där man kan göra en vaniljsås?
️ Skrivet av Florenia
Hej Susanne,
Jag hade provat tigerkaka att baka första gång det gick bra. smaka gott säger min son och make. Perfekt! Tack för recepten.se. Dina recept är enkelt att följa. Jag gillar ditt recepten.se. Ha en bra dag.
Mvh, Florenia
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl