| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Ananaskladdkaka
Saftig och god ananaskladdkaka, en exotisk kladdkaka med ananas och kokos som är mycket enkel och går snabbt att göra.
Tid: ca 40 minuter + tid att svalna
ca 8 portioner
Ingredienser:
Ananaskladdkaka:
- ca 280 g (2 burkar à 140 g avrunnen vikt) ananas
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1,5 dl kokosflingor
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Servering:
- ev. ca 4 dl vispgrädde
- ev. ca 8 portioner vaniljglass
Laktosfritt - Välj laktosfritt smör. Servera med laktosfri grädde eller glass.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 22 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (120 g): 370 kalorier, 38 g kolhydrater, 22 g fett, 5 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Servera ananaskladdkakan med vispad grädde eller vaniljglass.
Hållbarhet och förvaring
Förvara ananaskladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.
️ Skrivet av
Extremt god. Bakade den och bjöd till mina kollegor och de älskade den, tog inte många minuter innan den var slut. Kan varmt rekommendera! Kommer definitivt baka igen.
webmaster
Svar till
Nina
️ Skrivet av
Nej man brukar aldrig ha bakpulver i kladdkaka.
️ Skrivet av
Hej! Behöver man inte ha bakpulver till ananaskakan?
webmaster
Svar till
Madeleine
️ Skrivet av
Det är nog bättre du tittar på något annat recept eftersom du vill ändra en väldigt stor del av just det här receptet. Utgå från vilka ingredienser du vill använda och hitta ett liknande recept eller kontakta mig och fråga.
️ Skrivet av
Hej!
Hur ersätter man ananas och kokosflingor. Vill helst göra en ”närodlad och i säsong” kaka
Hur ersätter man ananas och kokosflingor. Vill helst göra en ”närodlad och i säsong” kaka