Havregryn och russin ger smak och karaktär till det här receptet på goda småkakor. Kakorna blir lite frasiga och sega på samma gång. Mycket goda och enkla att göra.
Näringsvärde per kaka (25 g): 111 kalorier, 14 g kolhydrater, 6 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
Förvara dem i en burk med tättslutande lock. De går bra att frysa.
Variationstips
Man kan även tillsätta skal från en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal eller 50 g hackad choklad.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Synnöve
Tog aprikoser i bitar (ej russin)+ ca 1 tsk vaniljsocker och kakorna blev helt underbara. Ska dela detta recept med andra !
️ Skrivet av Ludvig Nilsson
4 eller 5 i betyg, fick bli en femma ;)
Rev ner lite citronskal i apelsinmarmelad, mikrade kort stund och lät det svalna innan jag rörde ner innan mjölblandningen (la till lite mjöl). Inte alls dumt!
️ Skrivet av Maria Dahl
Jättegoda o enkla att göra😁
️ Skrivet av Solweig
Nu har jag bakat dessa kakor flera gånger. Har lite apelsinskal som smak i, jättegott. Det värsta är att man äter mer än man borde.
️ Skrivet av Ylva Westman
Mycket goda och lättbakade kakor. Man behöver bara denna kaka.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl