Havregryn och russin ger smak och karaktär till det här receptet på goda småkakor. Kakorna blir lite frasiga och sega på samma gång. Mycket goda och enkla att göra.
Baka dessa goda havrekakor med russin som är enkelt med detta recept!
Näringsvärde per kaka (25 g): 111 kcal, 14 g kolhydrater, 6 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer
Tips & tricks
Förvara dem i en burk med tättslutande lock. De går bra att frysa.
Variationstips
Man kan även tillsätta skal från en halv apelsin eller 0,5 dl syltade apelsinskal eller 50 g hackad choklad.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Synnöve
️ Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips, låter gott med aprikoser! Tack snälla!
️ Skrivet av Synnöve
Tog aprikoser i bitar (ej russin)+ ca 1 tsk vaniljsocker och kakorna blev helt underbara. Ska dela detta recept med andra !
webmaster
Svar till
Ludvig Nilsson
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips, låter gott!
️ Skrivet av Ludvig Nilsson
4 eller 5 i betyg, fick bli en femma ;)
Rev ner lite citronskal i apelsinmarmelad, mikrade kort stund och lät det svalna innan jag rörde ner innan mjölblandningen (la till lite mjöl). Inte alls dumt!
️ Skrivet av Maria Dahl
Jättegoda o enkla att göra😁
️ Skrivet av Solweig
Nu har jag bakat dessa kakor flera gånger. Har lite apelsinskal som smak i, jättegott. Det värsta är att man äter mer än man borde.
️ Skrivet av Ylva Westman
Mycket goda och lättbakade kakor. Man behöver bara denna kaka.
️ Skrivet av Amanda
Har gjort dom i flera år. Älskar dom. Testa att ha en klick sirap och byta ut 1/2dl socker mot farinsocker. Det blir väldigt krispigt och gott då. Om man gillar sånt. Kan därmed också dra ner på sockret i övrigt då du har sirap osv.
webmaster
Svar till
Nils Bruhner
️ Skrivet av Susanne
Det kan jag tänka mig! 😋 Tack för bra tips! 😊
️ Skrivet av Nils Bruhner
Om man byter ut havremjöl och russin mot müssli med mycket frukt och nötter så får man en våldsamt god kaka.
webmaster
Svar till
Ulf
️ Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
️ Skrivet av Ulf
Byt med fördel ut russinen mot korinter, blir gott
Svar till
Susanne
️ Skrivet av veronica
Tack för tipset då väljer jag de recepten då.
webmaster
Svar till
veronica
️ Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte du kan göra det utan att göra andra ändringar i receptet. Det är nog bättre att du väljer recept på äggfria småkakor om du inte vill chansa.
️ Skrivet av veronica
Kan man utesluta ägget då min systerson är hyperallergisk mot ägg?
webmaster
Svar till
Linn
️ Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig! Låter gott med stora kakor!
️ Skrivet av Linn
oj, jättegoda :)
Jag använde lite mindre socker (2,5dl istf 3dl), och använde ca 1-2msk apelsinmarmelad samt la till ca 2st (stora) rutor mörk choklad (Marabou Premium Dark 86%) skurna i mindre bitar. Klickade ut ca 12st/plåt så dem vart stora när de flöt ut - ungefär som sådana jättekakor som finns på fik.
De tog ca 10min, 200 grader i mitten av min ugn (med över och undervärme).
Gillade att de blev lite mjuka i konsistensen. Gillade också att de var snabbgjorda eftersom man klickar ut dem istället för att forma dem.
webmaster
Svar till
Tobias
️ Skrivet av Susanne
Ja kakorna blir saftigare med mindre mjöl. Men man kan ju inte ta hur lite mjöl som helst för då blir degen för kladdig, man får prova sig fram och ta lite mjöl i taget. Tänk dock på vad gäller alla recept med mjöl att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då blir mjölet packat och du tar för mycket mjöl. Häll upp mjölet i ett litermått eller väg det så får du rätt mängd. Faktiskt gör detta betydligt större skillnad än man kan tro. Lycka till och skriv gärna igen och berätta om du kommer fram till något ännu bättre recept eller om du har andra tips! :)
️ Skrivet av Tobias
I mitt 1:a försök där jag tog ingredienserna på en höft hade jag i ca 100g smör (fanns inte mer just då), 1dl havre, 1 ägg, ca 2dl mjöl, hanfull russin och 2msk "Önos apelsinmarmelad" och då blev kakorna 5ggr saftigare än när jag följde receptet exakt. Jag önskar nu att jag hade haft mycket mindre mjöl i. Hellre 3dl än 5.
webmaster
Svar till
Daniela
️ Skrivet av Susanne
Jag tror inte det blir bra utan socker tyvärr.
️ Skrivet av Daniela
Kan man strunta i sockret? Eller blir det bara... smulor? :)
️ Skrivet av tess
underbara!!! sambons åt upp nästa hela tallriken!
️ Skrivet av Elin kallas BeBBaN
jätte goda,skulle baka don till mamma en sommardag när hon jobbat, hon vart jätte glad , vi satt ute och fikade och drack varm chocklad! MYSIGT!!! :)Det var riktigt kallt ute men med lite filtar så gick det bra
️ Skrivet av Jenny
Otroligt goda, gjorde dem med min syster och hennes lilla dotter på två år, otroligt goda, REKOMENDERAR!