Recepten.se – Recept> Efterrätter> Äppelostkaka

Äppelostkaka

Mycket god äppelostkaka som är en enkel ostkaka med äpple i. Äppelostkakan tar endast 20 minuter effektiv arbetstid.
Äppelostkaka
Äppelostkaka är en mycket god och enkel ostkaka med keso och äpple.
Skriv ut   Mejla
Tid: 1 timme varav 40 minuter i ugnen
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en liten form ca 15x25 cm.

    smord liten form
    Smord liten form.
  2. Hacka mandeln. Det går enkelt att göra med en vass kniv.

    hackad mandel
    Hackad mandel.
  3. Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

    Vispa till en ljus pösig smet, använd gärna elvisp.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och socker vispat
    Ägg och socker vispat.
  4. Tillsätt den hackade mandeln, keso, kanel, vetemjöl och mjölk.

    Rör eller vispa snabbt ihop till en jämn smet.

    hackad mandel, keso, kanel, vetemjöl, mjölk tillsatt
    Hackad mandel, keso, kanel, vetemjöl, mjölk tillsatt.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  5. Häll smeten i den smorda ugnsformen.

    smeten i formen
    Smeten i formen.
  6. Skala äpplen och skär dem i små bitar.

    Sprid ut äppelbitarna i smeten i formen.

    äppelbitar
    Äppelbitar.
    äppelbitar i ostkakesmeten
    Äppelbitar i ostkakesmeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 40 minuter.

    Låt svalna under en bakhandduk och servera äppelostkakan ljummen med vispad grädde.

    grädda i ugnen
    Grädda i ugnen.
    äppelostkakan färdiggräddad
    Äppelostkakan färdiggräddad.
    äppelostkakan serverad med vispad grädde
    Äppelostkakan serverad med vispad grädde.

Kategorier

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (232 g): 266 kcal, 28 g kolhydrater, 10 g fett, 14 g protein, 3 g fibrer

Serveringstips

Servera med vispad grädde.

Planeringstips

Går att göra helt färdig i förväg och sedan förvara i kylskåp. Värm i ugn eller mikro så den blir ljummen före servering.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven äppelostkaka i kylskåp. Värm i ugnen eller mikro så den blir lite ljummen före servering så blir den som nygräddad.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Stina Josefsson
Otippat god äppelostkaka med utmärkt beskrivning!
Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Ja kolla på GI-recept som finns i menyn.
Skrivet av Anonym
Jag ska fixa =) har du andra Recept som gör en smal?=D
Skrivet av filiz
den e inte så god och tar tid att göra
Skrivet av Lisa
gott-gotti-gott-gott ;)
Skrivet av cattis
Nä denna föll då absolut inte mig i smaken, väldigt udda, så det blev hundmat!
Skrivet av Susanne
Keso är keso, kallas cottage cheese på engelska och är en klumpig mager färskostmassa skulle man kanske kunna säga. Den brukar finns i kyldisken i närheten av crème fraiche.
Skrivet av Tina
Vad är keso naturell är det den där salladsosten?
Skrivet av Jenny!
Jag har gjort den här massor av gånger och den är både jättegod och lätt att göra. Den mättar även bra efter t.ex en fiskrätt.
Skrivet av Susanne
Denize, jag vet faktiskt inte det. Jag har inte provat. Om någon annan som läser här vet, svara gärna! ;)
Skrivet av Denize
Hej!
Vet du om det går att ersätta helt med sötningsmedel och ändå få det poröst med äggen? Annars: hur mycket socker behöver man ha per ägg?
Skrivet av Emma!
Den här ostkakan var ju hur god som helst och superenkel att göra!
Skrivet av rebecka
Huuuur god som heelst!!! Allaa bordee pröva, det är värt det!!
Skrivet av Josefina
Jag håller inte med dig Pelle, jag tycker den blev väldigt god. Men smaken är som baken :-)
Skrivet av Pelle
Denna kaka smakade inte så bra. Själva kakan smakade degigt trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Det som är till kakans fördel är att den inte är så söt men det hjälper inte så mycket när den i övrigt har en fadd smak. Trist att vara negativ men näst gång blir det ett annat äppelkaksrecept.
Skrivet av Johanna
super god!
Skrivet av Susanne
Jag har inte provat att frysa den så jag vet inte men min gissning är att det nog inte är någon höjdare.
Skrivet av Ulla
Går den att frysa?
Skrivet av Jag
för att det är keso i?
Skrivet av Susanne
Formen på bilden är ca 20x15 cm. Det viktigaste är att inte ta en för liten form för ostkakan växer en del på höjden när man gräddar den.
Skrivet av malin
Hur stor ska formen vara?
Skrivet av Susanne
För att det är en ostkaka med äpple i?
Skrivet av linda!!!
vrf heter det äppelostkaka igentligen???
  1
Recept och foto: Susanne Jarl