Näringsvärde per portion (232 g): 266 kcal, 28 g kolhydrater, 10 g fett, 14 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Servera med vispad grädde.
Planeringstips
Går att göra helt färdig i förväg och sedan förvara i kylskåp. Värm i ugn eller mikro så den blir ljummen före servering.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven äppelostkaka i kylskåp. Värm i ugnen eller mikro så den blir lite ljummen före servering så blir den som nygräddad.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Stina Josefsson
Otippat god äppelostkaka med utmärkt beskrivning!
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Ja kolla på GI-recept som finns i menyn.
️ Skrivet av Anonym
Jag ska fixa =) har du andra Recept som gör en smal?=D
️ Skrivet av filiz
den e inte så god och tar tid att göra
️ Skrivet av Lisa
gott-gotti-gott-gott ;)
️ Skrivet av cattis
Nä denna föll då absolut inte mig i smaken, väldigt udda, så det blev hundmat!
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Keso är keso, kallas cottage cheese på engelska och är en klumpig mager färskostmassa skulle man kanske kunna säga. Den brukar finns i kyldisken i närheten av crème fraiche.
️ Skrivet av Tina
Vad är keso naturell är det den där salladsosten?
️ Skrivet av Jenny!
Jag har gjort den här massor av gånger och den är både jättegod och lätt att göra. Den mättar även bra efter t.ex en fiskrätt.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Denize, jag vet faktiskt inte det. Jag har inte provat. Om någon annan som läser här vet, svara gärna! ;)
️ Skrivet av Denize
Hej!
Vet du om det går att ersätta helt med sötningsmedel och ändå få det poröst med äggen? Annars: hur mycket socker behöver man ha per ägg?
️ Skrivet av Emma!
Den här ostkakan var ju hur god som helst och superenkel att göra!
️ Skrivet av rebecka
Huuuur god som heelst!!! Allaa bordee pröva, det är värt det!!
️ Skrivet av Josefina
Jag håller inte med dig Pelle, jag tycker den blev väldigt god. Men smaken är som baken :-)
️ Skrivet av Pelle
Denna kaka smakade inte så bra. Själva kakan smakade degigt trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Det som är till kakans fördel är att den inte är så söt men det hjälper inte så mycket när den i övrigt har en fadd smak. Trist att vara negativ men näst gång blir det ett annat äppelkaksrecept.
️ Skrivet av Johanna
super god!
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Jag har inte provat att frysa den så jag vet inte men min gissning är att det nog inte är någon höjdare.
️ Skrivet av Ulla
Går den att frysa?
️ Skrivet av Jag
för att det är keso i?
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Formen på bilden är ca 20x15 cm. Det viktigaste är att inte ta en för liten form för ostkakan växer en del på höjden när man gräddar den.