Vispa äggvitorna och tillsätt strösockret, lite i taget under vispningen. Vispa till en blank och fin smet. Det ska gå att vända upp och ner på bunken utan att det åker ut.
Näringsvärde per portion (157 g): 247 kcal, 38 g kolhydrater, 8 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Servera äppelmarängen nygräddad med t.ex. vispad grädde eller glass till.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven äppelmaräng håller sig i kylskåp och kan återvärmas i mikro på svag värme.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Filip
️ Skrivet av Susanne
Äpplen är ju väldigt olika stora, därför har jag angett vikt. Men det är inte jättenoga med den exakta mängden. Man kan ta lite som man tycker. Men jag lägger till antal också i receptet. Men bra att veta kan ju vara att medelstora äpplen som man köper i affären brukar väga 125-150 g. Däremot om man har eget äppelträd så kan ju äpplena vara väldigt små och väga kanske bara 50 g. Som du förstår blir det då stor skillnad i antalet.
️ Skrivet av Filip
Tja, jag undrar om du skulle kunna vid äpplen också nämna hur många antal man ska ha. Blir lättare att veta.
️ Skrivet av Lantliga köksblandare
Gjort i lördags:) Super gott:) Både barn och vuxna älskade det!